Ο Trump ζητά από τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν τα ελαστικά της Goodyear

Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump παρότρυνε τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν τα ελαστικά της Goodyear. Η αντίδραση του Trump ήρθε αφότου υπάλληλος της εταιρείας ελαστικών αποκάλυψε έναν υποτιθέμενο εσωτερικό κανονισμό της, σύμφωνα με τον οποίο είναι “απαράδεκτο” να φορούν οι εργαζόμενοι ρούχα που αναγράφουν το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του, αλλά και οποιουδήποτε άλλου πολιτικού κόμματος.

Ο Trump έγραψε στο Twitter:

Μην αγοράζετε ελαστικά Goodyear. Ανακοίνωσαν ότι απαγορεύουν τα καπελάκια (με το ακρωνύμιο) MAGA,

δηλαδή το σύνθημα Make America Great Again που χρησιμοποιούσε στην προεκλογική εκστρατεία του.

Ο Trump χαρακτήρισε “ντροπή” το ότι η εταιρεία δεν επιτρέπει σε υπαλλήλους της να φορούν ενδύματα ή αξεσουάρ με συνθήματα υποστήριξης στην αστυνομία, ενώ αντίθετα επιτρέπει συνθήματα με “μαρξιστικό”, κατ’ αυτόν, χαρακτήρα.

Η φωτογραφία με την υποτιθέμενη πολιτική της Goodyear που ανακοινώνει ποια συνθήματα είναι επιτρεπτά και ποια όχι

Στην κατηγορία των αποδεκτών είναι τα Black Lives Matter και ΛΟΑΔ. Αντιθέτως, θεωρούνται απαράδεκτα τα συνθήματα Blue Lives Matter (κίνημα υπέρ της αστυνομίας) και All Lives Matter (Όλες οι ζωές μετρούν, το χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Trump σε αντιδιαστολή προς το κίνημα Black Lives Matter) καθώς επίσης και τα ενδύματα με το σύνθημα MAGA του Trump ή οποιοδήποτε άλλο πολιτικό μήνυμα.

Η απάντηση της Goodyear

Η Goodyear αντέδρασε επίσης μέσω του Twitter, διαβεβαιώνοντας ότι το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό, ούτε δημιουργήθηκε, ούτε διανεμήθηκε από την εταιρεία και δεν αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης του προσωπικού της σε θέματα διαφορετικότητας.

Πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από τους υπαλλήλους της να μην αναφέρονται στις πολιτικές τους ιδεολογίες, όποιες και αν είναι αυτές, στους χώρους εργασίας τους.

Μετά την προτροπή του Trump, η μετοχή της Goodyear υποχώρησε έως και 6% και έκλεισε τελικά με πτώση 2,4%, στα 9,50 δολάρια, με τον όγκο των συναλλαγών να είναι τετραπλάσιος από τον μέσο όρο των προηγούμενων 10 ημερών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...