Κατά τη διάρκεια της φετινής Gamescom, η Codemasters έδωσε στη δημοσιότητα ένα καινούργιο gameplay trailer του Dirt 5, από το οποίο μπορούμε να δούμε αρκετές γνωστές πίστες, αλλά εστιάζει στην ικανότητα να δημιουργήσεις τις δικές σου πίστες.

Έτσι, θα έχει την επιλογή να φτιάξεις την δικιά σου “παιδική χαρά”, βάζοντας πλατφόρμες και άλλα αντικείμενα, ενώ θα μπορείς να μοιραστείς το αποτέλεσμα online με την κοινότητα. Μέσα από το συγκεκριμένο mode θα μπορείς να παίξεις και πίστες που έχουν φτιάξει άλλοι παίκτες και θα λειτουργούν ως μικρά “mini games”.

Το DiRT 5 που θα κυκλοφορήσει στις 9 Οκτωβρίου και θα προσφέρεται στα Xbox Series X, Xbox One X, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 αλλά και σε PC. Από το 2021 θα προσφέρεται και στο Google Stadia. Το νέο παιχνίδι θα υποστηρίζει Smart Delivery κάτι που σημαίνει πως όποιος αγοράσει το παιχνίδι για το Xbox One X θα μπορεί να το παίξει και στο Xbox Series X χωρίς να χρεωθεί επιπλέον.

Στο DiRT 5 οι παίκτες θα παίρνουν μέρος σε αγώνες σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας μεταξύ άλλων σε διαδρομές σε Ελλάδα, Νέα Υόρκη, Νορβηγία, Κίνα, Ιταλία και Βραζιλία. Θα υπάρχουν δυναμικές καιρικές συνθήκες, μη-γραμμικό career mode με ιστορία και συμμετοχή των Nolan North και Troy Baker, με τον χρήστη να μπορεί να παραμετροποιήσει τα οχήματά του. Επίσης θα υποστηρίζει split-screen multiplayer για 4 παίκτες, ενώ φυσικά θα προσφέρει και online ανταγωνισμό.