Η Tesla θα συγκεντρώσει 5 δισ. δολάρια μετά το split της μετοχής της

Σχετικά άρθρα

Έγινε σήμερα το split της μετοχής της Tesla και η εταιρία ανακοίνωσε πως θα συγκεντρώσει έως και 5 δισ. δολάρια μέσω ενός προγράμματος πώλησης μετοχών της.

Η μετοχή της Tesla πλέον διαπραγματεύεται στα 480-500 δολάρια, μετά το split 5-1, με την χρηματιστηριακή της αξία να αγγίζει τα 458 δισ. δολάρια. Η Tesla είναι πλέον με διαφορά η αυτοκινητοβιομηχανία με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση και την ίδια στιγμή, η περιουσία του Elon Musk ανέρχεται σε 104 δισ. δολάρια, πίσω από τους Jeff Bezos (200 δισ. δολάρια), Bill Gates (125 δισ. δολάρια) και Mark Zuckerberg (111 δισ. δολάρια).

Το split έγινε προκειμένου η η μετοχή της Tesla να γίνει πιο προσβάσιμη οικονομικά σε μικροεπενδυτές, με κάθε μέτοχος της εταιρείας να αναλαμβάνει ως μέρισμα 4 επιπλέον κοινές μετοχές της εταιρείας για κάθε μία παλαιά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...