Ξεκίνησε η παραγωγή του Toyota GR Yaris στην Ιαπωνία

Σχετικά άρθρα

H Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 26 Αυγούστου βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της στο Motomachi της Ιαπωνίας το πρώτο GR Yaris μαζικής παραγωγής, με την ιαπωνική εταιρία να αναφέρει ότι οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2020 με αρχές 2021.

Η Toyota κάνει γνωστό ότι έχει τοποθετήσει επιπλέον 11 μέτρα δομικής κόλλας και 200 επιπλέον συγκολλήσεις στο GR Yaris, στη προσπάθειά της να ενισχύσει την ακαμψία του. Η γραμμή παραγωγής είναι εντελώς νέα και έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις της παραγωγής του GR Yaris.

Στην πραγματικότητα, η επιστροφή της Toyota στην παραγωγή σπορ αυτοκινήτων στην Ιαπωνία δημιούργησε την ευκαιρία για τους μηχανικούς παραγωγής να επανασχεδιάσουν τις διαδικασίες συναρμολόγησης ειδικά για το GR Yaris. Επιπλέον, η Toyota Gazoo Racing κατασκεύασε το «GR εργοστάσιο», μια εγκατάσταση αφιερωμένη στην παραγωγή των σπορ αυτοκινήτων GR.

Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Toyota GR Yaris με 261 άλογα

Να θυμίσω, μηχανικά το GR Yaris κινείται από ένα ολοκαίνουργιο τρικύλινδρο 1.600αρη turbo κινητήρα, απόδοσης 261 ίππων και 360 Nm (272 άλογα και 370 Nm η ιαπωνική έκδοση) κάτι που τον καθιστά τον πιο δυνατό τρικύλινδρο κινητήρα στον κόσμο. Διαθέτει single scroll turbo, με την κυλινδροκεφαλή, το μπλοκ, τις βαλβίδες, τους αυλούς εισαγωγής και τα υπόλοιπα περιφερειακά να έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κατηγορίας WRC2 (R5).

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, αποκλειστικά μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, και σύμφωνα με την Toyota, το GR Yaris ολοκληρώνει το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 5,5 δευτ, έχοντας τελική ταχύτητα 230 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη), καθώς το βάρος δεν ξεπερνά τα 1.280 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr