Ενιαίο e-pass καθιερώνεται από τον Νοέμβριο στα διόδια όλων των οδικών αξόνων της χώρας, στο πλαίσιο της ψηφιακής ενοποίησης που ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Σήμερα, οι εταιρείες παραχώρησης βρίσκονται στο στάδιο των τεχνικών δοκιμών προκειμένου να θέσουν σε ετοιμότητα το σχέδιο της διαλειτουργικότητας στα διόδια που θα επιτρέψει την χρήση ενός πομποδέκτη σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Οι επτά αυτοκινητόδρομοι της χώρας μαζί με την Εγνατία Οδό συμφώνησαν ώστε να υπάρχει ένας κοινός πομποδέκτης σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της Ελλάδας, χωρίς καμία επιβάρυνση των χρηστών αφού οι τελευταίοι θα καταβάλλουν το ίδιο τίμημα των διοδίων.

Οι εταιρίες ήρθαν σε συμφωνία που θα διέπει τα συμβαλλόμενα μέρη και αφορά την προμήθεια που θα αποδίδουν οι παραχωρησιούχοι σε πομποδέκτες που δεν τους ανήκουν. Συγκεκριμένα, οι εμπλεκόμενες εταιρίες κατέληξαν σε συμφωνία για το ποσοστό που θα παρακρατείται από το κόμιστρο το οποίο διαμορφώθηκε στο 2%.