Τέλος εποχής για το Skoda Citigo

Σχετικά άρθρα

H Skoda αποφάσισε να καταργήσει το Citigo και επίσημα πλέον, καθώς η τσέχικη εταιρία επικεντρώνει τις προσπάθειές της σε μεγαλύτερα μοντέλα και στην ηλεκτροποίηση της γκάμας της. Το μέλλον του αυτοκινήτου πόλης ήταν εν αμφιβόλω εδώ και πολύ καιρό, και το τέλος του έγινε γνωστό μέσω του επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Skoda, Alain Favey, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Το Citigo τελείωσε, όσον αφορά την Ευρώπη, έχει κάνει sold out. Δεν θα υπάρξει αντικατάσταση του Citigo και δεν έχουμε καμία πρόθεση να έχουμε ένα αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους στο μέλλον.

Συνεχίζοντας, ο Favey πρόσθεσε ότι ένα νέο, μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να αντικαταστήσει το Citigo, δεν βρίσκεται επί του παρόντος στα σκαριά, τονίζοντας:

Αν κάποια μέρα υπάρχει μια έκδοση της [ηλεκτρικής] πλατφόρμας του Volkswagen Group που επιτρέπει την παραγωγή μικρότερων αυτοκινήτων [από τώρα], θα υπάρχει μια έκδοση και από τη Skoda, αλλά δεν ξέρω να υπάρχουν τέτοια σχέδια. Όμως, όσον αφορά το Citigo, το παιχνίδι τελείωσε.

Όπως θυμάσαι, οι πωλήσεις του Citigo με κινητήρες εσωτερικής καύσης σταμάτησαν το 2019, και έκτοτε ήταν διαθέσιμο μόνο ως ηλεκτρικό, στην έκδοση Citigo-e iV, η οποία όμως και αυτή βγήκε σε περιορισμένη παραγωγή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr