Το ηλεκτρικό Skoda Citigoe iV ήρθε στην Ελλάδα [Τιμή]

Σχετικά άρθρα

Πριν οκτώ μήνες, η Skoda παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό Citigo, το οποίο ονομάζει Citigoe iV. Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην 125χρονη ιστορία της τσέχικης εταιρίας και από σήμερα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.

Η τιμή του ανέρχεται στα €22.300, αλλά για την περίοδο του λανσαρίσματος του στη χώρα μας “τρέχει” προσφορά, και το μοντέλο προφέρεται στα €19.800. Στην χώρα μας, το Citigoe iV διατίθεται σε μία πλούσια έκδοση εξοπλισμού, η ο οποία -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει: μαύρες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, LED φώτα ημέρας εμπρός, τριάκτινο δερμάτινο πολύλειτουργικό τιμόνι, προβολείς ομίχλης, ηλεκτρικά παράθυρα και κεντρικό κλείδωμα θυρών με τηλεχειρισμό, ηλεκτρονικό αυτόματο κλιματισμό, σύστημα διατήρησης λωρίδας Lane assist, φιμέ πίσω τζάμια, βάση σύνδεσης κινητού με εφαρμογές, ηχοσύστημα πολυμέσων “SWING” με 2 ηχεία, και καλώδιο φόρτισης αυτοκινήτου.

Το λιλιπούτειο μοντέλο παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων με 210 Nm ροπής που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 36,8 kWh. Η αυτονομία του κυμαίνεται από τα 225 έως τα 274 χλμ., κατά τον κύκλο WLTP, ενώ η μέση ηλεκτρική κατανάλωση ανακοινώνεται στα 12,8 kWh/100 χλμ. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 12,5 δευτερόλεπτα, τα 60-100 χλμ/ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 130 χλμ/ώρα. Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% σε 1 ώρα με την χρήση καλωδίου φόρτισης CCS (Combined Charging System) σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 40 kW. Με wall-box ισχύος 7,2 kW εναλλασσόμενου ρεύματος AC η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% μέσα σε 4 ώρες και 8 λεπτά ή σε 12 ώρες και 37 λεπτά με χρήση οικιακού ρεύματος 2,3 kW.

Το μήκος του φτάνει τα 3.597 χιλιοστά, έχοντας χώρο αποσκευών 250 λίτρα, ο οποίος μπορεί να φτάσει έως και τα 923 λίτρα αναδιπλώνοντας τα πίσω καθίσματα, ενώ το βάρος του αγγίζει τα 1.235 κιλά. Το προσθιοκίνητο Citigoe iV προσφέρεται αποκλειστικά ως πεντάθυρο και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Citigo χάρη στη γρίλια που είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ και ο προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί. Οι προβολείς ομίχλης και τα LED φώτα ημέρας είναι στάνταρ, ενώ ο φωτισμός κατεύθυνσης προαιρετικός.

Τα φλας είναι ενσωματωμένα στους εξωτερικούς καθρέπτες που είναι είτε μαύροι είτε στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ στην πίσω πόρτα υπάρχει πλέον ολογράφως η επωνυμία της εταιρίας “SKODA’ ενώ υπάρχει και το λογότυπο Citigoe. Τέλος, η παραγωγή του γίνεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...