Την περασμένη εβδομάδα ο Herbert Diess, CEO της VW συναντήθηκε με τον Elon Musk στη Γερμανία, με τον Musk να οδηγεί το VW ID.3, ενώ είχε την ευκαιρία να δει πρώτος απ’όλους το ID.4.

O Diess, με σχόλιό του στο προσωπικό του προφίλ στο LinkedIn, αποκάλυψε πως ο ίδιος, αλλά και ο Frank Welsch, ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της γερμανικής εταιρίας, έχουν οδηγήσει το Tesla Model Y.

1

Συγκεκριμένα έγραψε:

Φυσικά έχω δοκιμάσει το Tesla Model Y, μαζί με τον Frank Welsch. Αυτό το αυτοκίνητο είναι για εμάς σε πολλές πτυχές (όχι σε όλες) ως το σημείο αναφοράς για την εμπειρία που προσφέρει στον χρήστη, για τη δυνατότητα over-the-air αναβαθμίσεων, για την οδηγική του συμπεριφορά, για τις επιδόσεις των κορυφαίων εκδόσεων του, για το δίκτυο φόρτισης Supercharger και για την αυτονομία του.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Model Y αλλά και των υπολοίπων μοντέλων της Tesla είναι πως κατασκευάζεται σε πλατφόρμα αποκλειστικά αναπτυγμένη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως και το ID.3. Αρκετοί από τους ανταγωνιστές μας εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες για τα αυτοκίνητά τους με κινητήρες εσωτερικής καύσης στα ηλεκτρικά τους μοντέλα. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην έχουν τα καλύτερα ηλεκτρικά μοντέλα.

Ο Diess για ακόμη μια φορά ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα συνεργασίας ανάμεσα στην VW και στη Tesla.