Η αυξημένη ανταγωνιστικότητα της γαλλικής ομάδας φέτος οδήγησε στο έντονο ενδιαφέρον του Fernando Alonso να οδηγήσει το φετινό μονοθέσιο. Ο Ισπανός είναι ενθουσιασμένος με την πρόοδο της ομάδας και στις τάξεις της υπάρχει η πεποίθηση ότι η επιστροφή του τον επόμενο χρόνο θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα από ό,τι αρχικά περίμενε.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Motorsport, ο επικεφαλής της ομάδας της Renault, Cyril Abiteboul, δήλωσε ότι ο Alonso είναι “πεινασμένος” και αυτό έχει αυξήσει την επιθυμία της ομάδας να του δώσει την ευκαιρία να οδηγήσει το τρέχον μονοθέσιο, ωστόσο, αποκλείστηκε αυτό να γίνει στο FP1 κάποιου από τους επερχόμενους αγώνες. Συγκεκριμένα, ο Abiteboul δήλωσε:

Αρχικά [η προσέγγιση] ήταν να οδηγήσει όταν είναι να οδηγήσει. Αλλά τώρα έχω την αίσθηση ότι είναι πραγματικά πρόθυμος να κάνει μια προσπάθεια, ακόμη και με το τρέχον μονοθέσιο.

Γι ‘αυτό ψάχνουμε την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό, αλλά είμαστε πολύ λογικοί. Εννοώ, λοιπόν, ότι δεν μιλάμε για κάποιο FP1, γιατί ειλικρινά δεν το χρειάζεται αυτό: δεν χρειάζεται την έκθεση του FP1. Και χρειαζόμαστε ξεκάθαρα την δημιουργία ευκαιρίας. Αλλά θα θέλαμε να τον δούμε [στο μονοθέσιο] γιατί μπορώ να αισθανθώ ότι είναι πεινασμένος για αυτό.