Η Kia teasάρει επτά νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Σχετικά άρθρα

Η Kia ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2027 θα βγάλει στην αγορά επτά νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία θα πάρουν θέση σε διαφορετικές κατηγορίες. Παράλληλα, η κορεάτικη εταιρία έδωσε μια teaser φωτογραφία, όπου μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τουλάχιστον τρία crossover, ένα με πολύ πιο χαμηλό ύψος (κάποιο sport μοντέλο;), ενώ τα υπόλοιπα είναι hatchbacks.

Ο πρόεδρος και CEO της εταιρίας, Ho Sung Song μιλώντας από το εργοστάσιο στην πόλη Hwasung της Κορέας, όπου παρουσιάστηκε το πλάνο για την γκάμα των ηλεκτρικών, δήλωσε:

Από το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο (BEV) ευρείας παραγωγής το 2011, το Kia Ray EV, η Kia έχει πουλήσει περισσότερα από 100.000 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως. Από τότε, αρχίσαμε να λανσάρουμε μια σειρά νέων BEV για τις παγκόσμιες αγορές και ανακοινώσαμε τα πλάνα μας για την επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας στα επόμενα χρόνια. Επικεντρώνοντας εκ νέου τα πλάνα μας στην ηλεκτροκίνηση έχουμε ως στόχο τα BEV να αντιπροσωπεύουν το 25% των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεών μας έως το 2029.

Προς το παρόν, η εταιρία δεν έδωσε κάποια άλλη πληροφορία, αλλά γνωρίζουμε ότι μέσα στο 2021 θα παρουσιαστεί και θα κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό crossover της Kia, το οποίο θα έχει 500 χλμ. αυτονομίας. Αυτό θα βασίζεται στην εντελώς νέα πλατφόρμα Electric-Global Modular (E-GMP) πλατφόρμα. Η Kia θέλει μέχρι το 2025 το 20% των ετήσιων πωλήσεων της (500.000 αυτοκίνητα) να αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κατέχοντας το 6,6% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών μοντέλων (εκτός Κίνας).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα