Έχουν περάσει 32 μήνες από την στιγμή που η Tesla παρουσίασε την πρωτότυπη μορφή του νέου Roadster, και -σύμφωνα με τον Elon Musk– η έκδοση παραγωγής του μοντέλου δεν θα βγει στην αγορά νωρίτερα από το τέλος του 2021. Ωστόσο, σήμερα ο Νοτιοαφρικανός -χρησιμοποιώντας το αγαπημένο του μέσω κοινωνικής δικτύωσης- αποκάλυψε ότι μέσα στο επόμενο έτος η Tesla θα πάει για δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου στο Nurburgring.

Αρχικά, το Tesla Roadster ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2020, αλλά η εταιρία επικεντρώθηκε σε άλλα -πιο σημαντικά για την κερδοφορία της- projects. Η έκδοση παραγωγής θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, που θα παράγουν 10.000 Nm ροπής, επιτρέποντας του να κάνει το 400αρι σε 8,8 δευτερόλεπτα, ενώ θα έχει τελική ταχύτητα 402+ χλμ/ώρα, με την μπαταρία των 200 kWh να προσφέρει αυτονομία 1.000 χλμ.

H Tesla έχει υποσχεθεί πως το Roadster είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην επιτάχυνση, αλλά δεν έχει αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες για τους ηλεκτροκινητήρες του μοντέλου, αλλά οι αναφορές το θέλουν να αποδίδει περισσότερα από 1.000 άλογα. Η αρχική του τιμή θα ξεκινά από τις 200.000 δολάρια.