Πριν δύο μήνες η Formula 1 ανακοίνωσε την επιστροφή δύο ιστορικών πιστών στο φετινό καλεντάρι, ενώ παράλληλα προσέθεσε μια νέα. Πιο συγκεκριμένα, φέτος θα δούμε αγώνες στο Nurburgring, στην Imola και στο Portimao, με κοινό χαρακτηριστικό των δύο εξ’αυτών να είναι η παρουσία θεατών στις κερκίδες.

Έτσι, μετά την περιορισμένη προσέλευση θεατών (περίπου 2.880) στην πίστα του Mugello, το Nurburgring ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει τις πύλες για τους θεατές και θα τυπώσει 20.000 εισιτήρια για το Eifel GP. Η απόφαση ήρθε μετά την λήψη άδειας από τους διοργανωτές των τοπικών αρχών, οι οποίοι είναι ευχαριστημένοι με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας που θα παρθούν. Αυτά συμπεριλαμβάνουν τα εισιτήρια χωρίς επαφή και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Ωστόσο, οι πωλήσεις εισιτηρίων για τον αγώνα που είναι προγραμματισμένος για 9-11 Οκτωβρίου θα γίνονται ανά παρτίδες, με διαφορετικά grandstands να ανοίγονται στα διάφορα στάδια των πωλήσεων των εισιτηρίων. Έτσι, στην πρώτη φάση θα ξεκινήσει η πώληση εισιτηρίων για τις εξέδρες στις στροφές 3, 4α και 5β.

Εφόσον τα τοπικά επίπεδα μόλυνσης από τον κορωνοϊό δεν αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες, τότε θα κυκλοφορήσουν και άλλα εισιτήρια, όσο πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα. Οι εξέδρες που θα χρησιμοποιηθούν χωρίζονται σε μεμονωμένες ενότητες και θα υπάρχουν καθορισμένα μπλοκ καθισμάτων.

Κάθε μπλοκ θα έχει τέσσερα διαθέσιμα καθίσματα και θα υπάρχει μια κατάλληλη απόσταση μεταξύ κάθε μπλοκ. Μάσκες πρέπει να φοριούνται ανά πάσα στιγμή και σε κάθε εξέδρα θα δοθεί ένας καθορισμένος χώρος στάθμευσης, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος των θεατών να αναμιχθούν με αυτούς από διαφορετικές περιοχές της πίστας.

Το κόστος του εισιτηρίου για το τριήμερο ξεκινά από τα 199 ευρώ.