Η Kia παρουσίασε το ανανεωμένο Stinger για την ευρωπαϊκή αγορά, με το μοντέλο να προσφέρεται μόνο με τον V6 3,3-λίτρων twin-turbo κινητήρα, αφού σύμφωνα με την κορεατική εταιρία, η ζήτηση ήταν ελάχιστη για τον 2,2-λίτρων turbodiesel κινητήρα των 197 ίππων και των 440 Nm ροπής, αλλά και για τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης των 251 ίππων και των 353 Nm ροπής.

Ο T-GDi V6 κινητήρας αποδίδει 370 άλογα με 510 Nm ροπής και διαθέτει εξάτμιση με ηλεκτρικά ελεγχόμενο σύστημα βαλβίδων. Συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται στον πίσω άξονα, ενώ προσφέρεται και σύστημα τετρακίνησης, με το οποίο τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 4,9 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Σχεδιαστικά το μοντέλο φέρει μικρές αισθητικές παρεμβάσεις, όπου στο μπροστινό μέρος, η Kia έχει τοποθετήσει νέους ανασχεδιασμένα LED φωτιστικά σώματα πολύπλευρων ανακλαστήρων, που ενσωματώνουν τα LED φώτα ημέρας. Οι νέοι προβολείς είναι ελαφρώς σκουρόχρωμοι, σε σχέση με το pre-facelift Stinger και δίνουν στο σπορ sedan μια πιο δυναμική εμφάνιση.

Στο προφίλ οι μόνες αλλαγές εντοπίζονται στα νέα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου, οι οποίες προσφέρονται σε 18 και 19 ίντσες. Περνώντας στο πίσω μέρος, διακρίνονται τα νέα γραφικά για τα φωτιστικά σώματα, καθώς και η LED μπάρα που ενώνει τα δύο άκρα. Ακόμα, προαιρετικά υπάρχουν χρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης και διαχύτης “επιδόσεων”.

Ο εξοπλισμός του μοντέλου είναι πλουσιότερος και στο εσωτερικό συναντάμε νέα οθόνη αφής 10,25″, νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, νέες επενδύσεις, νέα διακοσμητικά. Επιπλέον, υπάρχουν νέα χρώματα για τις ραφές, ενώ η Kia έχει προσθέσει κρυφό φωτισμό, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει μια από τις 64 διαθέσιμες αποχρώσεις τις επιλογής του, ανάλογα τη διάθεση του.

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας προστέθηκαν τα συστήματα Safe Exit Warning, Lane Follow Assist, Rear Occupant Alert, Highway Driving Assist αλλά και το σύστημα ειδοποίησης τυφλών σημείων.

Από το 2017 που κυκλοφόρησε το Stinger στην Ευρώπη, έχει σημειώσει περίπου 10.000 πωλήσεις στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Stinger θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2020 ή στις αρχές του 2021.