Η Metro ανακοίνωσε πως προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με την Eneres CPM για τη δημιουργία του πανελλαδικού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων “Charge Plus”.

Το δίκτυο θα αποτελείται από 320 φορτιστές σε 160 καταστήματα My market και Metro Cash & Carry σε όλη την Ελλάδα. Το δίκτυο θα παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης σε ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα και θα είναι διαρκώς αναπτυσσόμενο, προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες.

1Το πλάνο θα ξεκινήσει άμεσα και θα υλοποιηθεί σε 3 φάσεις:

  • 1η φάση: 80 φορτιστές σε μεγάλες πόλεις & κεντρικούς οδικούς άξονες.
  • 2η φάση: 80 φορτιστές σε αποκεντρωμένα σημεία της χώρας.
  • 3η φάση: 160 φορτιστές με στόχο την επίτευξη πανελλαδικής κάλυψης.

Η 1η και η 2η φάση θα ολοκληρωθούν εντός του 2021, ενώ η 3η φάση μέσα στο 2022.

2

Οι “έξυπνοι” fast-charging φορτιστές που θα εγκατασταθούν στα My market και τα Metro Cash & Carry, θα μπορούν να εξυπηρετήσουν οποιονδήποτε τύπο οχήματος, είτε πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικό (BEV), είτε για plug-in υβριδικό (PHEV).

Πρόκειται για φορτιστές τελευταίας τεχνολογίας, ισχύος 22 kW οι οποίοι θα επιτυγχάνουν φόρτιση έως 50% για τα αμιγώς ηλεκτρικά και έως 100% για τα υβριδικά, σε μιάμιση ώρα. Έτσι, οι πελάτες των καταστημάτων θα μπορούν να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους, ενώ κάνουν τα ψώνια τους.

Στο δίκτυο Charge Plus, οι πελάτες της Metro θα μπορούν:

  • Να συνδέουν και να φορτίζουν το όχημά τους χρησιμοποιώντας την ειδική εφαρμογή στο κινητό τους ή σκανάροντας την ειδική κάρτα στον σταθμό φόρτισης.
  • Να εντοπίζουν τα πλησιέστερα διαθέσιμα σημεία φόρτισης του δικτύου.
  • Να κάνουν κράτηση του σημείου φόρτισης για το διάστημα που θα κάνουν τα ψώνια τους.