Το Autopilot της Tesla μπορεί πλέον να διασχίσει αυτόνομα και διασταυρώσεις με πράσινα φανάρια

Σχετικά άρθρα

Η Tesla προφέρει μια νέα ενημέρωση λογισμικού του Autopilot που επιτρέπει στα αυτοκίνητά της να περνούν αυτόματα και τα πράσινα φανάρια. Η λειτουργία ονομάζεται Traffic Light and Stop Sign Control και μέσω αυτής, για πρώτη φορά, τα μοντέλα της Tesla που εφοδιάζονται με το Autopilot μπορούν να διασχίσουν αυτόνομα μια διασταύρωση όταν ανάψει το πράσινο φανάρι. Η λειτουργία αρχικά προσφέρεται μόνο αν κάποιος θέλει να διασχίσει ευθεία μια διασταύρωση.

Μέχρι σήμερα, το Autopilot μπορούσε να σταματήσει το αυτοκίνητο σε ένα κόκκινο φανάρι, αλλά απαιτούσε από τον οδηγό να πατήσει το γκάζι όταν το φανάρι γινόταν πράσινο. Πλέον κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται, αν και η Tesla λέει πως στην αρχή το σύστημα είναι “συντηρητικό” και απαιτεί από τον οδηγό να επιβεβαιώσει το πότε μπορεί το Autopilot να περάσει μια διασταύρωση.

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει η Tesla και με την αυτόματη λειτουργία αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας του Autopilot, απαιτώντας αρχικά την επιβεβαίωση του οδηγού για να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας, αλλά αργότερα η λειτουργία έγινε εντελώς αυτόνομη, αφού η Tesla συγκέντρωσε δεδομένα από το στόλο των αυτοκινήτων της και βελτίωσε τη λειτουργία.

ΠηγήElectrek.co

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...