Ειδικά διαμορφωμένο Infiniti QX80 για εκτός δρόμου αγώνα αντοχής

Σχετικά άρθρα

Παρά το σήμα της Infiniti, το QX80 είναι, στον πυρήνα του, ένα Nissan Patrol, ή όπως το γνωρίζουν οι κάτοικοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, Nissan Armada. Γι’αυτό και η premium ιαπωνική εταιρία παρουσίασε σήμερα ένα ειδικά κατασκευασμένο QX80, ώστε να τρέξει στο φετινό Rebelle Rally.

Το τελευταίο είναι ένα 10μερο rally αντοχής, στο οποίο συμμετέχουν μόνο γυναικεία πληρώματα, τα οποία πρέπει να διανύσουν μια διαδρομή 2.000 χλμ., που ξεκινά κοντά στη λίμνη Tahoe και καταλήγει στους αμμόλοφους Imperial Sand Dunes, ακριβώς βόρεια των συνόρων μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.

Για να ανταπεξέλθει στις σκληρές συνθήκες, το πολυτελές SUV αναβαθμίστηκε από την Calmini Products, στην Καλιφόρνια. Η εταιρία έχει ανυψώσει κατά 75 χλστ. το αμάξωμα, έχει τοποθετήσει βραχίονες ελέγχου βαρέως τύπου, νέα αμορτισέρ για εκτός δρόμου χρήση, προφυλακτήρες με μεγάλες γωνίες προσέγγισης και αποφυγής, και χοντρές προστατευτικές ποδιές.

Ακόμα, φοράει νέες ζάντες 18 ιντσών, με ελαστικά παντός εδάφους Nitto Terra Grappler. Οι τροχοί διαθέτουν σύστημα φουσκώματος, ώστε το πλήρωμα να επιλέγει την επιθυμητή πίεση.

Το πλήρωμα, η Nicole Wakelin και η Alice Chase, είναι δημοσιογράφοι αυτοκινήτων και στον αγώνα επιτρέπονται πυξίδες, οδικά βιβλία και χάρτες, αλλά δεν επιτρέπονται άλλα εργαλεία πλοήγησης. Ο αγώνας ξεκίνησε σήμερα και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 17 Οκτωβρίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...