Η Audi γιορτάζει τα 40 χρόνια Quattro με το TT RS “40 Years Of Quattro”

Σχετικά άρθρα

Quattro, μία λέξη που έχει γίνει ταυτόσημη με την τετρακίνηση. Το σύστημα τετρακίνησης της Audi συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής αφού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση της Γενεύης το 1980 στο Ur-Quattro.

Ένας τρόπος για να το γιορτάσει η Audi είναι η παρουσίαση της έκδοσης “40 Years Of Quattro” για το TT RS. Η εν λόγω έκδοση θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην αγορά της Γερμανίας σε μόλις 40 αυτοκίνητα. Το TT RS 40 Years Of Quattro είναι βαμμένο σε άσπρο (Alpine White) και διαθέτει ειδικά γραφικά στα χρώματα του Audi Sport Quattro S1, το οποίο έτρεξε στην ανάβαση του Pikes Peak το 1987, με τον Walter Rohrl πίσω από το τιμόνι.

Το αυτοκίνητο διαθέτει όλα τα αξεσουάρ του προαιρετικού καταλόγου και πατάει σε 20άρες ζάντες, βαμμένες σε άσπρο χρώμα, που κρύβουν τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Το TT RS 40 Years Of Quattro είναι διθέσιο, καθώς έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα, στη θέση των οποίων υπάρχει μια carbon μπάρα θόλων, που μειώνει το συνολικό βάρος κατά 16 κιλά, σε σχέση με το “απλό” TT RS. Ακόμα, υπάρχουν ειδικά λογότυπα στη καμπίνα και στα καθίσματα, ενώ δε λείπει και ο αύξων αριθμός της έκδοσης του αυτοκινήτου.

Μηχανικά δεν αλλάζει κάτι και έτσι φορά τον 2.5 TFSI κινητήρα απόδοσης 400 ίππων με 480 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 3,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη) ή τα 280 χλμ/ώρα (προαιρετικά).

Η κίνηση στέλνεται σε όλους τους τροχούς μέσω 7-τάχυτου S tronic αυτόματου κιβωτίου, με τις ζάντες να είναι 20 ιντσών. Η Audi προσφέρει και την RS Sport ανάρτηση με ενεργά αμορτισέρ, με το κόστος της εν λόγω έκδοσης να ανέρχεται στη Γερμανία στα €114.040.

Διάβασε ακόμα

40 χρόνια Audi Quattro

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Audi R8 είναι επισήμως νεκρό

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Audi έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του R8, παρουσιάζοντας -τότε- τη V10 GT RWD έκδοση του, ενώ...

Η Audi καταργεί την ονοματοδοσία των μοντέλων της που δημιούργησε σύγχυση

Το καλοκαίρι του 2017, η Audi ανακοίνωσε πως αλλάζει την ονομασία των μοντέλων της, προσθέτοντας σε αυτά 2 επιπλέον νούμερα. Τα ονόματα των μοντέλων...

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...
Autoblog.gr