Η Automobili Pininfarina συνεργάστηκε με την Green Motion και μας παρουσιάζουν ένα wallbox που απευθύνεται στους ιδιοκτήτες του υπερβατικού ηλεκτρικού hypercar, του Battista.

Το wallbox ονομάζει Residenza και μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες του πελάτη, όσον αφορά την εμφάνιση του, προσθέτοντας ένα πρόσθετο στοιχείο εξατομίκευσης στην εμπειρία ιδιοκτησίας, καθώς εμπνέεται από το ηλεκτρικό hypercar και μπορεί να βαφτεί με το ίδιο εξωτερικό χρώμα.

1

Ο οικιακός φορτιστής προσφέρει φόρτιση 22 kW (AC) στην Ευρώπη και 7,2 kW στη Βόρεια Αμερική και είναι κατασκευασμένος από ανακυκλωμένα και οργανικά υλικά. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 120 kWh του Battista μπορεί με τον συγκεκριμένο φορτιστή, σύμφωνα με την Pininfarina, να φορτιστεί σε έξι ώρες προσφέροντας του μια αυτονομία 500 χλμ., στον κύκλο δοκιμών του WLTP.

Το Residenza μπορεί να ελεγχθεί μέσω μιας ειδικής εφαρμογής που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να προγραμματίζουν από μακριά τη φόρτιση, να παρακολουθούν την κατάστασή της μπαταρίας και να βλέπουν το ιστορικό φόρτισης. Η εν λόγω εφαρμογή λειτουργεί τόσο με το Google Assistant, όσο και με το Amazon Alexa.

2

Εκτός από το οικιακό wallbox, η Pininfarina προσφέρει επίσης στους ιδιοκτήτες του Battista πέντε χρόνια απεριόριστης δημόσιας φόρτισης χωρίς επιπλέον κόστος μέσω άλλης συνεργασίας, αυτή τη φορά με τη ChargePoint. Το δίκτυο της τελευταίας περιλαμβάνει περίπου 115.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, και πάνω από 133.000 σημεία φόρτισης μέσω συνεργασιών με άλλους παρόχους δικτύου φόρτισης. Οι DC ταχυφορτιστές 180 kW επιτρέπουν στην μπαταρία του αυτοκινήτου να “γεμίσει” από 20 έως 80% σε 25 λεπτά.