Η Audi πήγε το RS e-tron GT prototype βρέθηκε στη πίστα του Σπα, εκεί όπου τα R8 GT3 LMS θα συμμετάσχουν αυτό το Σαββατοκύριακο στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Σπα.

Το E-Tron GT αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέχρι το τέλος του έτους και αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου που έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2018.

Το αδερφό μοντέλο της Porsche Taycan θα βασίζεται στην PPE πλατφόρμα, με την RS έκδοση να διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, όπως τα E-Tron S και E-Tron S Sportback, με την απόδοσή τους να αγγίζει τα 700 άλογα.

1

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες θα βρίσκονται στον πίσω άξονα και ο τρίτος θα δίνει κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Οι ηλεκτροκινητήρες θα αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 95 kWh που θα χαρίζουν αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.

2

Η παραγωγή του E-Tron GT θα γίνεται στο εργοστάσιο της Audi στο Bollinger Hofe της πόλης Neckarsulm στη Γερμανία, εκεί όπου κατασκευάζεται και το R8. Οι εργασίες αναβάθμισης του συγκεκριμένου εργοστασίου έχουν ξεκινήσει, με περίπου 10.000 τ.μ εγκαταστάσεων να δημιουργούνται, προκειμένου να κατασκευάζεται εκεί το ηλεκτρικό μοντέλο της Audi.