Επίσημο: Audi E-Tron GT Concept με 590 άλογα

Σχετικά άρθρα

Μετά την απογευματινή διαρροή, η Audi παρουσίασε επίσημα το E-Tron GT Concept στην έκθεση του Λος Άντζελες. Το πρωτότυπο αποτελεί ουσιαστικά το “αδερφό” μοντέλο της Porsche Taycan, με τα σήματα της Audi. Μοιράζεται αρκετά μέρη του με το Audi E-Tron, το ηλεκτρικό SUV της μάρκας, με την γερμανική εταιρία από το Ingolstadt να έχει ως στόχο το Tesla Model S P100D και τις επιδόσεις του.

Το τετράπορτο coupe αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα ξεκινήσει εμπορική πορεία από τα τέλη του 2020, με το μοντέλο παραγωγής να μην διαφέρει πολύ από το συγκεκριμένο πρωτότυπο. Βασίζεται στην PPE πλατφόρμα, την πλατφόρμα που αναπτύσσουν από κοινού Audi και Porsche, την ίδια που χρησιμοποιεί και η Porsche Taycan.

Αυτό διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, συνδυαστικής απόδοσης 590 ίππων, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς μέσω της μόνιμης τετρακίνησης. Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 90 kWh ιόντων λιθίου που προσφέρουν αυτονομία μεγαλύτερη των 400 χιλιομέτρων στον νέο κύκλο δοκιμών του WLTP. Το αυτοκίνητο κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 12 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 240 χλμ/ώρα.

Οι μπαταρίες βρίσκονται τοποθετημένες στο πάτωμα, είναι τεχνολογίας 800V και με χρήση ταχυφορτιστή φορτίζουν στο 80% μέσα σε μόλις 20 λεπτά. Υποστηρίζουν μάλιστα και ασύρματη φόρτιση 11 kW. Σύμφωνα με την Audi η αυτονομία του E-Tron GT μπορεί να αυξηθεί κατά 30% χάρη στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας που διαθέτει. Τα φρένα του φέρουν carbon-κεραμικούς δίσκους.

Το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης, με τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 450 λίτρα, ενώ επιπλέον 100 λίτρα προσφέρονται κάτω από το μπροστά καπό. Το μήκος του φτάνει τα 4,96 μέτρα, το πλάτος τα 1,96 μέτρα, το ύψος τα 1,38 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,9 μέτρα, καθιστώντας το να έχει παρόμοιες διαστάσεις με αυτές του A7.

Η οροφή του είναι κατασκευασμένη από carbon, ενώ το υπόλοιπο σώμα από αλουμίνιο και χάλυβα. Φορά ζάντες 22″ με ελαστικά διαστάσεων 285/30, matrix LED φωτιστικά σώματα με λέιζερ μεγάλη σκάλα και LED πίσω φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, ενώ υπάρχει και διακόπτης Audi Select, μέσω του οποίου ο οδηγός επιλέγει το επιθυμητό πρόγραμμα οδήγησης. Τα τέσσερα σπορ καθίσματα είναι επενδυμένα με συνθετικό δέρμα, με την Audi να μην χρησιμοποιεί κανένα υλικό στο εσωτερικό που να βασίζεται σε ζώο, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό από τον διάκοσμο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr