Από τις 5 του Νοέμβρη θα είναι διαθέσιμο το Dirt 5 και θα προσφέρεται στα Xbox Series X, Xbox One X, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 αλλά και σε PC. Από το 2021 θα προσφέρεται και στο Google Stadia. Το νέο παιχνίδι θα υποστηρίζει Smart Delivery κάτι που σημαίνει πως όποιος αγοράσει το παιχνίδι για το Xbox One X θα μπορεί να το παίξει και στο Xbox Series X χωρίς να χρεωθεί επιπλέον.

Ο παίκτης θα έχει την επιλογή να φτιάξει την δική του πίστα, βάζοντας πλατφόρμες και άλλα αντικείμενα, ενώ θα μπορεί να μοιραστεί το αποτέλεσμα online με την κοινότητα. Μέσα από το συγκεκριμένο mode θα μπορεί να παίξει και σε πίστες που έχουν φτιάξει άλλοι παίκτες και θα λειτουργούν ως μικρά “mini games”.

Στο DiRT 5 οι παίκτες θα παίρνουν μέρος σε αγώνες σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας μεταξύ άλλων σε διαδρομές σε Ελλάδα, Νέα Υόρκη, Νορβηγία, Κίνα, Ιταλία και Βραζιλία. Θα υπάρχουν δυναμικές καιρικές συνθήκες, μη-γραμμικό career mode με ιστορία και συμμετοχή των Nolan North και Troy Baker, με τον χρήστη να μπορεί να παραμετροποιήσει τα οχήματά του. Επίσης θα υποστηρίζει split-screen multiplayer για 4 παίκτες, ενώ φυσικά θα προσφέρει και online ανταγωνισμό.