Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η Daimler θα αυξήσει -έως το 2023- στο 20% το μετοχικό της μερίδιό στην Aston Martin, ως μέρος μιας σειράς κινήσεων της βρετανικής εταιρείας για την ενίσχυση των οικονομικών της. Ως αντάλλαγμα, η βρετανική εταιρία δεν θα πάρει χρήματα, αλλά εξασφαλίζει την πρόσβαση στις τεχνολογίες υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων του γερμανικού ομίλου.

Πατώντας σε αυτό, ο CEO της βρετανικής εταιρίας, Tobias Moers, επιβεβαίωσε ότι η plug-in υβριδική έκδοση της DBX θα κυκλοφορήσει το 2023, ενώ μαζί με την “ηλεκτροποίηση” της υπόλοιπης γκάμας η Aston Martin θέλει -μέχρι το 2024- πάνω από το 20% των ετήσιων πωλήσεων της να διαθέτουν κάποιας μορφής υβριδική και ηλεκτρική τεχνολογία.

Αυτό σημαίνει ότι η βρετανική μάρκα ίσως βάλει στο συρτάρι τον νέο 3,0-λιτρο V6 υβριδικό κινητήρα της για χάρη ενός υβριδικού συνόλου της Mercedes, με τον Moers να τονίζει:

Εργαζόμαστε ακόμα σε αυτό το [υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης], αλλά τώρα έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Η Lagonda έχει διαφορετικό σκοπό για το μέλλον. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υποτίθεται ότι είναι Aston Martin.

Αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο από την Aston Martin αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στη διετία 2025 – 2026, ενώ το 2023 θα δούμε τον αντικαταστάτη της DB11.