Aston Martin: Μέχρι το 2024 το 20% των πωλήσεων θα είναι ηλεκτροποιημένο

Σχετικά άρθρα

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η Daimler θα αυξήσει -έως το 2023- στο 20% το μετοχικό της μερίδιό στην Aston Martin, ως μέρος μιας σειράς κινήσεων της βρετανικής εταιρείας για την ενίσχυση των οικονομικών της. Ως αντάλλαγμα, η βρετανική εταιρία δεν θα πάρει χρήματα, αλλά εξασφαλίζει την πρόσβαση στις τεχνολογίες υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων του γερμανικού ομίλου.

Πατώντας σε αυτό, ο CEO της βρετανικής εταιρίας, Tobias Moers, επιβεβαίωσε ότι η plug-in υβριδική έκδοση της DBX θα κυκλοφορήσει το 2023, ενώ μαζί με την “ηλεκτροποίηση” της υπόλοιπης γκάμας η Aston Martin θέλει -μέχρι το 2024- πάνω από το 20% των ετήσιων πωλήσεων της να διαθέτουν κάποιας μορφής υβριδική και ηλεκτρική τεχνολογία.

Αυτό σημαίνει ότι η βρετανική μάρκα ίσως βάλει στο συρτάρι τον νέο 3,0-λιτρο V6 υβριδικό κινητήρα της για χάρη ενός υβριδικού συνόλου της Mercedes, με τον Moers να τονίζει:

Εργαζόμαστε ακόμα σε αυτό το [υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης], αλλά τώρα έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Η Lagonda έχει διαφορετικό σκοπό για το μέλλον. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υποτίθεται ότι είναι Aston Martin.

Αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο από την Aston Martin αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στη διετία 2025 – 2026, ενώ το 2023 θα δούμε τον αντικαταστάτη της DB11.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...

Η Aston Martin ανακαλεί 3.639 DBX

Η Aston Martin προχωρά στην ανάκληση 3.639 DBX για τρία διαφορετικά προβλήματα. Το πρόβλημα που επηρεάζει τα περισσότερα αυτοκίνητα, 2.902 συγκεκριμένα, έχει να κάνει...

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...