Η Daimler έως το 2023 θα αυξήσει στο 20% το μετοχικό της μερίδιό στην Aston Martin, ως μέρος μιας σειράς κινήσεων της βρετανικής εταιρείας για την ενίσχυση των οικονομικών της. Ως αντάλλαγμα, η βρετανική εταιρία θα εξασφαλίσει πρόσβαση στις τεχνολογίες υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων του γερμανικού ομίλου.

Οι στενές επαφές των δύο εταιριών ξεκίνησαν για πρώτη φορά το 2013, όταν η Daimler αγόρασε το 5% της Aston Martin, και συνεργάστηκε με τη βρετανική μάρκα στην ανάπτυξη κινητήρων. Μετά την απογοητευτική αρχική δημόσια προσφορά των μετοχών της Aston Martin το 2018 και τις επακόλουθες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από τον Lawrence Stroll, το μερίδιο της Daimler μειώθηκε στο περίπου 2,6%.

Η Aston Martin θα συγκεντρώσει περίπου 1,3 δισεκατομμύρια λίρες (€1,44 δισεκατομμύρια) μέσω νέων ομολόγων και μετοχών, τα περισσότερα από τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση του υπάρχοντος χρέους.

Η Mercedes δεν θα βάλει μετρητά στον συνεργάτη της, αλλά η παροχή τεχνολογίας στην Aston Martin θα ενισχύσει οικονομίες κλίμακας, πέρα από τη γκάμα των προϊόντων της Mercedes.