Σε παραγωγική λειτουργία τίθεται σήμερα το ενιαίο e-pass για τα διόδια όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Έτσι, από σήμερα 4 Νοεμβρίου έχεις τη δυνατότητα να περνάς από οποιοδήποτε σταθμό διοδίων χρησιμοποιώντας τον πομποδέκτη που ήδη διαθέτεις, ανεξαρτήτως παραχωρησιούχου και χωρίς να προβείς σε καμία επιπλέον ενέργεια.

Η λειτουργία του ενιαίου e-pass έρχεται να δώσει λύση σε ένα ζήτημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα όσων πολιτών κινούνται σε αυτοκινητόδρομους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με το μέχρι τώρα ισχύον καθεστώς, έπρεπε να διαθέτεις τρεις διαφορετικές συσκευές-πομποδέκτες για όλους τους αυτοκινητοδρόμους. Με τη διαλειτουργικότητα των διοδίων δίνεται η δυνατότητα διέλευσης με οποιονδήποτε από τους υφιστάμενους πομποδέκτες. Με αυτό τον τρόπο οι μετακινήσεις θα γίνονται ευκολότερα, με μικρότερες ουρές, λιγότερη ταλαιπωρία και μεγαλύτερη ταχύτητα σε όλη την επικράτεια.

Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν και μοναδικό πομποδέκτη κατά τη διέλευσή του από όλους τους αυτοκινητοδρόμους: Αττική Οδό, Νέα Οδό, Κεντρική Οδό, Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, Εγνατία Οδό, Γέφυρα, Ολυμπία Οδό και Μορέα.

Η φόρτιση του πομποδέκτη με χρήματα θα γίνεται είτε μέσω της ιστοσελίδας του παρόχου του με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, είτε με φυσική παρουσία στα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών του δικού του παρόχου. Ωστόσο δεν δίνεται η δυνατότητα φόρτισης πομποδέκτη ενός παρόχου σε Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών άλλου παρόχου. Επίσης αρχικά οι προσφορές του κάθε παρόχου στις διελεύσεις, θα ισχύουν μόνο για τους αυτοκινητοδρόμους που αυτός διαχειρίζεται.