Ο Fernando Alonso θα επιστρέψει στην Formula 1 την επόμενη σεζόν και σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως ο George Russell τον εκπλήσσει κάθε Σαββατοκύριακο που διεξάγεται Grand Prix. Ο Ισπανός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποιον νέο οδηγό της Formula 1 ξεχωρίζει είπε:

Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι οδηγοί τώρα στη Formula 1 και όλοι τους έχουν έρθει με πολύ ωραία προετοιμασία, μέσα από ακαδημίες οδηγών που “χτίζουν” την απόδοση και το ταλέντο τους, βοηθώντας τους από πολύ νεαρή ηλικία. Και τώρα κάνουν τη δουλειά τους.

Συμπλήρωσε δε:

Νομίζω πως από όλους αυτούς ο George Russell είναι αυτός που με εκπλήσσει κάθε Σαββατοκύριακο. Από το πως οδηγεί την Williams, από το γεγονός πως κάνει μηδέν λάθη. Είμαι πραγματικά έκπληκτος για τη φυσική του ταχύτητα. Έτσι, αν πρέπει να πω ένα όνομα για το μέλλον, ο Russell θα είναι η επιλογή μου.

Οι παραπάνω δηλώσεις του Ισπανού έγιναν πριν το GP στην πίστα της Ίμολα, με τον Alonso να αποκλείει το ενδεχόμενο να οδηγήσει φέτος σε κάποιο GP.

Αν αγωνιστώ το 2020 θα είναι επειδή κάτι θα συμβεί στους Daniel Ricciardo και Esteban Ocon και εύχομαι πως δεν θα συμβεί τίποτα σε αυτούς. Επίσης δεν θα είμαι φέτος 100% έτοιμος, οπότε προτιμώ να αγωνιστώ ξανά στην F1 από την επόμενη σεζόν.