Τον Φεβρουαρίου του 2017, τρεις εβδομάδες πριν την έκθεση της Γενεύης, η Pagani παρουσίασε την ανοιχτή έκδοση της Huayra, και η δημιουργία της μικρής ιταλικής εταιρίας μας άφησε για ακόμα μια φορά με το στόμα ανοιχτό.

Από την πρώτη στιγμή, η Pagani είχε αναφέρει ότι η παραγωγή της Huayra Roadster θα περιοριστεί σε 100 αυτοκίνητα, όλα εκ των οποίων είχαν ήδη πουληθεί πριν παρουσιαστεί το μοντέλο, στην τιμή των 2.280.000 ευρώ, χωρίς φόρους και επιπλέον παραμετροποίηση.

Χθες, η ιταλική εταιρία ανέβασε ένα video που μας δείχνει ότι οι υψηλά καταρτισμένοι τεχνίτες της ολοκλήρωσαν την κατασκευή του 100στού αυτοκινήτου, με το spec αυτού να είναι εντυπωσιακό. Το αμάξωμα εκθέτει το carbon σώμα του, ενώ το εσωτερικό είναι πολύ πιο εντυπωσιακό με το κίτρινο χρώμα ως το κύριο θέμα του. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό αυτής της Huayra Roadster είναι το “πτερύγιο του καρχαρία” στο πίσω μέρος, αντλώντας έμπνευση στη Zonda Tricolore.

Η Huayra Roadster δεν είναι μόνο η ανοιχτή έκδοση του αυτοκινήτου, καθώς σύμφωνα με την εταιρία πολλά έχουν αλλάξει κάτω από το σώμα της. Το βάρος της είναι 6% μικρότερο από την coupe, κάτι που σημαίνει ότι έχει χάσει 80 κιλά, φτάνοντας πλέον τα μόλις 1.280, εξαιτίας της χρήση υλικών carbo-titanium και carbo-triax HP52 στο μόνοκοκ σασί της, κάτι που αυξάνει και την στιβαρότητα, παρά την ανοιχτή οροφή της.

Η Huayra Roadster πατάει σε νέες σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες, που τις ονομάζει HiForg. Η κάθε μια είναι κατά 25% ελαφρύτερη από την αντίστοιχη της coupe, και στον εμπρός άξονα έχουν διάμετρο 20 ιντσών και στον πίσω 21″. Αλλαγές διαθέτει και η ανάρτηση, όπως και το σύστημα ευστάθειας του αυτοκινήτου, το οποίο έχει 5 προγράμματα οδήγησης, το wet, comfort, sport, race and ESC off.

Κίνηση παίρνει από τον 6,0-λιτρο V12 κινητήρας της Mercedes-AMG (M158), με την απόδοση του πλέον να φτάνει τα 764 άλογα και την μέγιστη ροπή να ξεπερνά τα 1.000 Nm, διαθέσιμη από τις 2.400 σ.α.λ. Αυτός συνδυάζεται με το ίδιο 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Xtrac, που υπάρχει στην Huayra BC.

Νέα είναι και τα κεραμικά φρένα της Brembo, όπου στον εμπρός άξονα υπάρχουν δίσκοι 380×34 χλστ., με εξαπίστονες δαγκάνες, και ακριβώς ίδιους δίσκους με τετραπίστονες δαγκάνες πίσω. Η Pagani εργάστηκε στενά με την Pirelli, ώστε να εξελίξουν από κοινού τα ελαστικά της Huayra Roadster, τα οποία φέρουν το σύμβολο HP.