Την ανανεωμένη έκδοση του Kona Electric παρουσιάζει η Hyundai. Το μοντέλο βρίσκεται στην αγορά από το 2018 και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερες από 120.000 μονάδες παγκοσμίως, με τα 53.000 Kona Electric να κυκλοφορούν στους δρόμους της Ευρώπης.

Όπως οι υπόλοιπες εκδόσεις του ανανεωμένου Kona, έτσι και αυτό, αποκτά νέα LED φωτιστικά σώματα, νέα μάσκα, νέους προφυλακτήρες, με το μήκος του μοντέλου να αυξάνεται κατά 4 εκατοστά. Διατίθεται σε 16 εξωτερικά χρώματα, 8 εκ των οποίων είναι καινούργια.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, με την οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγία να είναι έως 10,25 ιντσών (8″ στις βασικές εκδόσεις), ενώ υπάρχει πλέον και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων, με οθόνη 10,25 ιντσών. Το infotainment υποστηρίζει ασύρματη συνδεσιμότητα Android Auto και Apple Carplay, ψηφιακό ραδιόφωνο DAB και υπηρεσίες Bluelink. Τέλος υπάρχει και κρυφός ατμοσφαιρικός φωτισμός.

Μηχανικά το ηλεκτρικό Kona διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων με 395 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με μια μπαταρία 64 kWh που του χαρίζει αυτονομία 484 χλμ στον κύκλο WLTP. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 7,9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 167 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία με χρήση ταχυφορτιστή 50 kW φορτίζει από το 10% έως το 80% σε 64 λεπτά, με τον χρόνο αυτόν να μειώνεται στα 47 λεπτά όταν γίνεται χρήση ταχυφορτιστή 100 kW. Η εταιρία προσφέρεται και έναν οικιακό τριφασικό ταχυφορτιστή 10,5 kW.

Διαθέσιμη και μια ακόμη έκδοση με 136 άλογα με 395 Nm ροπής που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 39,2 kWh. Η συγκεκριμένη έκδοση κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 9,9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 155 χλμ/ώρα. Η αυτονομία της ανέρχεται στα 305 χλμ ανά φόρτιση.

Το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας είναι αναβαθμισμένο και περιλαμβάνει Smart Cruise Control (SCC) με λειτουργία Stop&Go, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Restart Warning (LDVA), Lane Following Assist (LFA), Autonomous Emergency Braking με καλύτερη αναγνώριση οχημάτων πεζών και ποδηλατών χάρη σε νέο αισθητήρα και κάμερα, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), Rear Seat Alert (RSA), Safety Exit Warning (SEW), Speed Limit Recognition και υπηρεσίες e-call.