Επίσημο: Hyundai Kona facelift και Kona N-Line

Σχετικά άρθρα

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την στιγμή που η Hyundai παρουσίασε το Kona, με το compact κορεάτικο crossover να έχει φτάσει στα μέσα του κύκλου ζωής. Για το λόγο αυτό, η Hyundai παρουσιάζει σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου, ώστε να διατηρήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού, ενώ ταυτόχρονα η κορεάτικη εταιρία μας δείχνει για πρώτη φορά και την N-Line έκδοση του.

Η κυκλοφορία του ανανεωμένου Kona θα ξεκινήσει προς το τέλος του 2020, με το Kona Hybrid να ακολουθεί στις αρχές του 2021. Οι αλλαγές στην εμφάνιση του μοντέλου είναι αρκετές και εντοπίζονται κυρίως στο εμπρός μέρος. Υπάρχουν νέα LED φώτα ημέρα, που σε συνδυασμό με τη νέα κεντρική εισαγωγή αέρα χαρίζουν στο Kona μια ευρύτερη στάση, ενώ -σύμφωνα με την εταιρία- το εμπρός μέρος είναι εμπνευσμένο από τον καρχαρία. Ακόμα, υπάρχει νέα μάσκα και νέος προφυλακτήρας, φρεσκάροντας την εμφάνισή του μοντέλου.

Επιπλέον, η Hyundai έχει τοποθετήσει πλαστικά προστατευτικά στα φτερά, ενώ οι -look αλουμινίου- ποδιές χαρίζουν στο μοντέλο μια ακόμα πιο περιπετειώδη εμφάνιση, με το σήμα της Hyundai να είναι τοποθετημένο ψηλότερα στη βάση του καπό.

Από την άλλη, το νέο Kona N Line, που συνδυάζεται με όλη τη γκάμα κινητήρων, έχει μια πιο αεροδυναμική σχεδίαση, με τον πιο επιθετικό μπροστινό προφυλακτήρα να διαθέτει αεραγωγούς χαμηλά, που συμπληρώνονται από πτερύγια στα άκρα και από λιτές πτυχώσεις. Ακόμα, υπάρχουν τρεις σχισμές εμπρός, splitter στον προφυλακτήρα, πλαστικά βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος, ζάντες 18″, διπλές απολήξεις της εξάτμισης και επιπλέον εσοχές.

Στο προφίλ του ανανεωμένου Kona υπάρχουν οι λιγότερες αλλαγές και διακρίνουμε τα νέα σχέδια των τροχών, οι οποίες είναι 16, 17 και 18 ιντσών. Στο πίσω μέρος, υπάρχουν νέα φώτα και ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας με μεγαλύτερη ποδιά, με τους νέους προφυλακτήρες να έχουν αυξήσει το μήκος του B-SUV κατά 40 χλστ.

Η Hyundai προσφέρει πέντε νέες χρώματα στο Kona, τα Surfy Blue, Dive in Jeju, Ignite Flame, Cyber Gray και Misty Jungle, που προστίθενται στα ήδη πέντε, και μπορούν να συνδυαστούν με οροφή και καθρέφτες σε μαύρο (Phantom Black) χρώμα, δημιουργώντας όμορφη διχρωμία.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, με την οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγία να είναι έως 10,25 ιντσών (7″ και 8″ στις βασικές εκδόσεις), ενώ υπάρχει πλέον και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων, με οθόνη 10,25 ιντσών, που είδαμε στο νέο i20. Το infotainment υποστηρίζει ασύρματη συνδεσιμότητα Android Auto και Apple Carplay, ψηφιακό ραδιόφωνο DAB και υπηρεσίες Bluelink.

Συνεχίζοντας, ελαφρώς ανασχεδιασμένη είναι και η κεντρική κονσόλα στο σημείο του επιλογέα ταχυτήτων, ενώ πλέον υπάρχει νέος διακόπτης για το ηλεκτρικό χειρόφρενο. Το N Line πακέτο διακρίνεται από το N λογότυπο στο τιμόνι και τον λεβιέ ταχυτήτων, από τις κόκκινες λεπτομέρειες και από τα μεταλλικά πεντάλ.

Μηχανικά δεν υπάρχουν διαφορές, με τη γκάμα των κινητήρων να περιλαμβάνει τον 1.600άρη πετρελαιοκινητήρα, που διαθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt, με συνολική απόδοσης 136 άλογα. Ο εν λόγω κινητήρας συνδυάζεται είτε με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, είτε με το νέο χειροκίνητο 6 σχέσεων iMT, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με σύστημα τετρακίνησης.

Από πλευράς βενζινοκινητήρων, στη βάση υπάρχει ο 1.000άρης T-GDI Smartstream, απόδοσης 120 ίππων, ο οποίος διατίθεται με ή χωρίς το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt και το κιβώτιο iMT. Ακολουθεί ο 1.600άρης T-GDI Smartstream, απόδοσης 198 ίππων, που συνδυάζεται αποκλειστικά με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Στη γκάμα φυσικά παραμένει το Kona Hybrid, με υβριδικό σύστημα να συνδυάζει τον 1.600άρη ατμοσφαιρικό GDI κινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα 32 kW, ενώ η ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρία ιόντων λιθίου 1,56 kWh. Η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων.

Τέλος, το Kona facelift έχει νέα ρύθμιση στην ανάρτηση (αμορτισέρ, ελατήρια και αντιστρεπτικές), που κάνει το αυτοκίνητο πιο άνετο, ενώ προσφέρει καλύτερη ηχομόνωση, χωρίς ωστόσο να θυσιάζονται τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Νέα χαρτογράφηση έχει και το σύστημα διεύθυνσης, με το Kona N Line 1.6 T-GDI να έχει ακόμα πιο σπορ ρύθμιση.

Το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας είναι αναβαθμισμένο και περιλαμβάνει Smart Cruise Control (SCC) με λειτουργία Stop&Go, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Restart Warning (LDVA), Lane Following Assist (LFA), Autonomous Emergency Braking με καλύτερη αναγνώριση οχημάτων πεζών και ποδηλατών χάρη σε νέο αισθητήρα και κάμερα, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), Rear Seat Alert (RSA), Safety Exit Warning (SEW), Speed Limit Recognition και υπηρεσίες e-call.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...