Μέχρι σήμερα, η μπαταρία του Tesla Model 3 είχε χωρητικότητα 75 kWh, με τα 72,5 kWh εξ’αυτών να είναι διαθέσιμα για την κίνηση του αυτοκινήτου. Η αυτονομία της βασικής έκδοσης Standard Range είναι 409 χλμ., της Long Range έκδοσης 560 χλμ., ενώ στην κορυφαία Performance η αυτονομία ανέρχεται στα 530 χλμ. ανά φόρτιση.

Στα μέσα Οκτωβρίου, η αμερικάνικη εταιρία ανανέωσε το δημοφιλές μοντέλο της, και έκανε γνωστό ότι η αυτονομία του Model 3 έχει αυξηθεί. Η Tesla ανέφερε μόνο ότι η αυτονομία του Model 3 Standard Range ανέρχεται πλέον στα 430 χλμ., του Model 3 Long Range στα 580 χλμ., ενώ του Model 3 Performance στα 567 χλμ.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι η αύξηση αυτή δεν ήρθε μόνο μέσω καλύτερης διαχείρισης της μπαταρίας, αλλά και από την αύξηση της χωρητικότητα της. Το ανανεωμένο Model 3 είναι εξοπλισμένο με νέα, μεγαλύτερης πυκνότητας μπαταρία, της Panasonic, με συνολική χωρητικότητα 82 kWh.

Ο ακριβής αριθμός βρέθηκε μέσω της άδειας κυκλοφορίας ενός Model 3 LR AWD στη Γερμανία, με τη νέα μπαταρία να έχει κατά περίπου 5% βελτιωμένη ενεργειακή πυκνότητα.