Η Nissan μείωσε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, προβλέποντας λειτουργικές απώλειες 340 δισ. γεν (3,23 δισ. δολάρια), σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση που έβλεπε απώλειες ρεκόρ 470 δισ. γεν. Η νέα πρόβλεψη βρίσκεται κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών για απώλειες 335 δισ. γεν.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που αναδιαρθρώνει δραστικά τις λειτουργίες της, εμφάνισε λειτουργικές απώλειες 4,83 δισ. γεν στο τρίμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, έπειτα από βουτιά των πωλήσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού σε σύγκριση με κέρδη 30 δισ. γεν στην αντίστοιχη περίοδο το προηγούμενο έτος.

1

Η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο στο σύνολο του έτους σε 4,165 εκατ. οχήματα από προηγούμενη εκτίμηση για 4,13 εκατ., παρόλο που αυτό το νούμερο παραμένει χαμηλότερο από το 2019.

Κάνοντας πίσω από την επιθετική επέκταση που είχε επιδιώξει ο πρώην πρόεδρος της Carlos Ghosn, η Nissan σχεδιάζει να περικόψει την παραγωγή και τα μοντέλα της κατά 20%, και να μειώσει τα κόστη κατά 300 δισ. γεν μέσα σε τρία χρόνια, σε μία προσπάθεια να βελτιώσει την κερδοφορία της.