F1: Οι Τούρκοι προσπαθούν να αυξήσουν με περίεργο τρόπο την πρόσφυση στην πίστα της Κωνσταντινούπολης

Σχετικά άρθρα

Όσοι παρακολούθησαν σήμερα τις δύο ελεύθερες δοκιμές στην πίστα της Κωνσταντινούπολης για το GP της Τουρκίας, θα είδαν παγοδρομίες, αντί για Formula 1. Όχι, δεν χιόνισε στην γειτονική χώρα, αλλά τα επίπεδα πρόσφυσης στην πίστα ήταν εξαιρετικά χαμηλά.

Ο λόγος είναι ότι οι διοργανωτές του αγώνα “έστρωσαν” νέο ασφαλτοτάπητα πριν μερικές εβδομάδες, ενώ η Pirelli έχει φέρει τις σκληρότερες των διαθέσιμων γομών της, οι οποίες είχαν ανακοινωθεί πριν την ασφαλτόστρωση. Σε αυτά προστίθενται ότι στην πίστα επικρατούσαν σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ το πρωί (πριν το FP1) οι ιθύνοντες της πίστας της έριξαν νερό για να την καθαρίσουν, και σε μερικά σημεία ήταν νωπή λόγω της υγρασίας.

https://youtu.be/KMo1TgiRwTE

Με το τέλος της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών, ο Romain Grosjean δήλωσε -χαριτολογώντας- ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι της F1 θα πρέπεi να μπουν στην πίστα και να “γράφουν” γύρους, ώστε να “στρωθεί” λάστιχο στην αγωνιστική γραμμή.

Φαίνεται, όμως, ότι αυτή την πρόταση του Γάλλου, οι διοργανωτές την μετουσίωσαν σε πράξη. Όπως θα δεις από το video που μοιράστηκε ο Lee Mathurin, τεχνικός της McLaren, αρκετά αυτοκίνητα μπήκαν στην πίστα και άρχισαν να κάνουν γύρους λίγη ώρα μετά το FP2, το βράδυ της Παρασκευής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...