H Ford αυξάνει κατά 50% την παραγωγή του ηλεκτρικού F-150, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης

Σχετικά άρθρα

Η Ford έχει κάνει γνωστό ότι επενδύει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στις ΗΠΑ, για την εξέλιξη των αμιγώς ηλεκτρικών μελλοντικών της μοντέλων, όπως το Mustang Mach-E, το E-Transit και το F-150 EV.

Μέρος αυτών, πιο συγκεκριμένα τα 700 εκατ. δολάρια αφορούν το Rouge εργοστάσιο της Ford στο Dearborn, προκειμένου αυτό να εκσυγχρονιστεί και να μπορεί να συναρμολογεί την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του F-150, παράλληλα με τις εκδόσεις με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Παράλληλα, η Ford ανακοίνωσε ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το μοντέλο τον περασμένο Σεπτέμβριο, η ζήτηση του είναι πολύ μεγάλη, παρότι αυτό θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2022. Έτσι, η εταιρία αποφάσισε να αυξήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού F-150 κατά 50%.

Για να το καταφέρει αυτό, η αυτοκινητοβιομηχανία προσθέτει 200 νέες θέσεις εργασίας στο Dearborn, οι οποίες προστίθενται στις 300 θέσεις εργασίας που είχαν ανακοινωθεί ως μέρος της επένδυσης των 700 εκατομμυρίων δολαρίων στο εν λόγω εργοστάσιο.

Το ηλεκτρικό F-150 θα διαθέτει ξεχωριστή εμφάνιση, σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις, τουλάχιστον σε ότι αφορά το εμπρός μέρος, καθώς θα έχει μια LED μπάρα που θα διατρέχει όλο το πλάτος του pickup και μικρά φωτιστικά σώματα στα άκρα της μάσκας.

Σύμφωνα με την Ford, το ηλεκτρικό F-150 θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες που θα κάνουν το μοντέλο το ταχύτερο και ισχυρότερο F-150 που κατασκευάστηκε ποτέ. Μπορεί η Μπλε Οβάλ εταιρία να μην αποκάλυψε το πόσα άλογα θα παράγει το F-150 EV, αλλά είναι βέβαιο πως θα αποδίδει περισσότερα από τα 450 του F-150 Limited με τον V6 Ecoboost κινητήρα.

Το ηλεκτρικό F-150 θα μπορεί να λειτουργήσει και ως γεννήτρια, παρέχοντας με ισχύ ηλεκτρικές συσκευές, θα δέχεται over-the-air αναβαθμίσεις, με τον μπροστινό χώρο αποσκευών (frunk), λόγω της απουσίας του κινητήρα εσωτερικής καύσης, να είναι χωρητικότητας αρκετών λίτρων.

Τέλος, η Ford ανακοίνωσε ότι επενδύει 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο στο Oakville Assembly στο Οντάριο του Καναδά, ώστε αυτό να μετατραπεί και να μπορεί να παράγει ηλεκτρικά οχήματα από το 2024. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μια αυτοκινητοβιομηχανία θα παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον Καναδά για την αγορά της Βορείου Αμερικής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...