Η Ford έχει κάνει γνωστό ότι επενδύει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στις ΗΠΑ, για την εξέλιξη των αμιγώς ηλεκτρικών μελλοντικών της μοντέλων, όπως το Mustang Mach-E, το E-Transit και το F-150 EV.

Μέρος αυτών, πιο συγκεκριμένα τα 700 εκατ. δολάρια αφορούν το Rouge εργοστάσιο της Ford στο Dearborn, προκειμένου αυτό να εκσυγχρονιστεί και να μπορεί να συναρμολογεί την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του F-150, παράλληλα με τις εκδόσεις με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Παράλληλα, η Ford ανακοίνωσε ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το μοντέλο τον περασμένο Σεπτέμβριο, η ζήτηση του είναι πολύ μεγάλη, παρότι αυτό θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2022. Έτσι, η εταιρία αποφάσισε να αυξήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού F-150 κατά 50%.

Για να το καταφέρει αυτό, η αυτοκινητοβιομηχανία προσθέτει 200 νέες θέσεις εργασίας στο Dearborn, οι οποίες προστίθενται στις 300 θέσεις εργασίας που είχαν ανακοινωθεί ως μέρος της επένδυσης των 700 εκατομμυρίων δολαρίων στο εν λόγω εργοστάσιο.

Το ηλεκτρικό F-150 θα διαθέτει ξεχωριστή εμφάνιση, σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις, τουλάχιστον σε ότι αφορά το εμπρός μέρος, καθώς θα έχει μια LED μπάρα που θα διατρέχει όλο το πλάτος του pickup και μικρά φωτιστικά σώματα στα άκρα της μάσκας.

Σύμφωνα με την Ford, το ηλεκτρικό F-150 θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες που θα κάνουν το μοντέλο το ταχύτερο και ισχυρότερο F-150 που κατασκευάστηκε ποτέ. Μπορεί η Μπλε Οβάλ εταιρία να μην αποκάλυψε το πόσα άλογα θα παράγει το F-150 EV, αλλά είναι βέβαιο πως θα αποδίδει περισσότερα από τα 450 του F-150 Limited με τον V6 Ecoboost κινητήρα.

Το ηλεκτρικό F-150 θα μπορεί να λειτουργήσει και ως γεννήτρια, παρέχοντας με ισχύ ηλεκτρικές συσκευές, θα δέχεται over-the-air αναβαθμίσεις, με τον μπροστινό χώρο αποσκευών (frunk), λόγω της απουσίας του κινητήρα εσωτερικής καύσης, να είναι χωρητικότητας αρκετών λίτρων.

Τέλος, η Ford ανακοίνωσε ότι επενδύει 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο στο Oakville Assembly στο Οντάριο του Καναδά, ώστε αυτό να μετατραπεί και να μπορεί να παράγει ηλεκτρικά οχήματα από το 2024. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μια αυτοκινητοβιομηχανία θα παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον Καναδά για την αγορά της Βορείου Αμερικής.