Ο Elon Musk κέρδισε 15 δισ. δολάρια σε μια ημέρα

Σχετικά άρθρα

Κατά 15 δισ. δολάρια πλουσιότερος είναι ο Elon Musk, λόγω της ανακοίνωσης της προσθήκης της μετοχής της Tesla στον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας να αυξηθεί κατά 16%, στα 486,64 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση της Tesla να ξεπερνά πλέον τα 461,29 δισ. δολάρια.

Ο ιδιοκτήτης και CEO της Tesla είδε την προσωπική του περιουσία του να φτάνει τα 120 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ξεπέρασε τον Mark Zuckerberg του Facebook, ο οποίος βρίσκεται πλέον στη τέταρτη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου με περιουσία 103 δισ. δολαρίων. Στη πρώτη θέση βρίσκεται ο Jeff Bezos της Amazon με περιουσία 183 δισ. δολαρίων, ενώ στη δεύτερη ο Bill Gates με περιουσία 128 δισ. δολαρίων.

Λόγω της μεγάλης κεφαλαιοποίησης της Tesla στην αγορά, οι μετοχές της ενδέχεται να προστεθούν στον δείκτη S&P 500 σε δύο ξεχωριστές δόσεις στις 21 Δεκεμβρίου, ανέφερε η S&P στην ανακοίνωση.

Ο δείκτης S&P 500 αναδιαμορφώνεται κάθε τρίμηνο για να περιλάβει 500 από τις μεγαλύτερες – ηγέτιδες εταιρείες της βιομηχανίας που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ.

Η ένταξη στον δείκτη είναι ένδειξη κύρους, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση της ζήτησης για μετοχές μιας εταιρείας, δεδομένου του αριθμού των επενδυτών που παρακολουθούν τον S&P 500. Πολλοί στην Wall Street πίστευαν ότι η Tesla θα είχε προστεθεί στο δείκτη τον Σεπτέμβριο – αυξάνοντας την τιμή της μετοχής της εταιρείας εν μέσω αναμονής, ανεβάζοντας την περιουσία του Musk σε πάνω από 100 εκατ. δολάρια, προσωρινά, το καλοκαίρι.

Η S&P, ωστόσο, κατέληξε να προσθέσει τελικά την Etsy στον δείκτη και οι μετοχές της Tesla σημείωσαν μεγάλη πτώση (άνω του 20%) τις επόμενες ημέρες.

Η Tesla iδρύθηκε το 2003 και εισήχθη στον Nasdaq τον Ιούνιο του 2010 σε τιμή προσφοράς στα 17 δολάρια ανά μετοχή. Η μετοχή έκλεισε χθες στα 486,64 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα