Η Jaguar Land Rover κατέθεσε αίτηση στην Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ ώστε να σταματήσει η εισαγωγή και η πώληση SUV μοντέλων των Audi, Lamborghini, Porsche και Volkswagen, επειδή σύμφωνα με την βρετανική εταιρία χρησιμοποιούν χωρίς την άδεια της, την πατενταρισμένη τεχνολογία Terrain Response, η οποία ανιχνεύει τις συνθήκες που κινείται το αυτοκίνητο και προσαρμόζει αναλόγως το κιβώτιο ταχυτήτων, την απόκριση του κινητήρα κτλ.

Συγκεκριμένα η Jaguar Land Roer θέλει να εμποδίσει την εισαγωγή των Porsche Cayenne, Lamborghini Urus, Audi Q5, Q7, Q8, A6 Allroad, e-tron, e-tron sportback και Volkswagen Tiguan, μιας και όπως αναφέρει στην αίτησή της, το VW Group έχει αντιγράψει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, παραβιάζοντας τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχει κατοχυρώσει.

Η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου εξετάζει την αίτηση και δεν μπορεί να επιβάλει πρόστιμο στο VW Group. Ωστόσο μπορεί να εμποδίσει την εισαγωγή των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, με την Jaguar Land Rover να έχει καταθέσει και μήνυση σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ (στο Ντελαγουέρ και στο Νιου Τζέρσεϋ), ζητώντας οικονομική αποζημίωση για την υποτιθέμενη παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της.