Η BMW μεταφέρει μέρος της παραγωγής κινητήρων της από την Γερμανία στην Αγγλία

Σχετικά άρθρα

Η BMW θέλει έως τα τα τέλη του 2022 κάθε εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων της στη Γερμανία να κατασκευάσει τουλάχιστον και ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Έτσι ανακοίνωσε πως μεταφέρει μέρος της παραγωγής των κινητήρων εσωτερικής καύσης σε Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστρία.

Το εργοστάσιο της εταιρείας στο Μόναχο, το οποίο κατασκευάζει σήμερα τετρακύλινδρους, εξακύλινδρους, οκτακύλινδρους και δωδεκακύλινδρους κινητήρας θα αναλάβει την παραγωγή ηλεκτροκινητήρων και έτσι η παραγωγή των 8-κύλινδρων και 12-κύλινδρων κινητήρων θα γίνεται στο εργοστάσιο της BMW στο Hams Hall της Αγγλίας, ενώ οι 4-κύλινδροι και 6-κύλινδροι κινητήρες που σήμερα κατασκευάζονται στο Μόναχο, θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Steyr στην Αυστρία.

Αρχής γενομένης από το επόμενο έτος, η εταιρεία θα αρχίσει να κατασκευάζει το i4 και το iX στα εργοστάσιά της στο Μόναχο και στο Dingolfing, με το τελευταίο να κατασκευάζει επίσης τις ηλεκτρικές εκδόσεις της επόμενης γενιάς των Σειρών 5 και 7. Το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου στο Dingolfing θα διπλασιαστεί στα 2.000 άτομα, ενώ στο εργοστάσιο του Μονάχου θα επενδυθούν 400 εκατ. ευρώ προκειμένου να εκσυγχρονιστεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...