Η BMW θέλει έως τα τα τέλη του 2022 κάθε εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων της στη Γερμανία να κατασκευάσει τουλάχιστον και ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Έτσι ανακοίνωσε πως μεταφέρει μέρος της παραγωγής των κινητήρων εσωτερικής καύσης σε Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστρία.

Το εργοστάσιο της εταιρείας στο Μόναχο, το οποίο κατασκευάζει σήμερα τετρακύλινδρους, εξακύλινδρους, οκτακύλινδρους και δωδεκακύλινδρους κινητήρας θα αναλάβει την παραγωγή ηλεκτροκινητήρων και έτσι η παραγωγή των 8-κύλινδρων και 12-κύλινδρων κινητήρων θα γίνεται στο εργοστάσιο της BMW στο Hams Hall της Αγγλίας, ενώ οι 4-κύλινδροι και 6-κύλινδροι κινητήρες που σήμερα κατασκευάζονται στο Μόναχο, θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Steyr στην Αυστρία.

Αρχής γενομένης από το επόμενο έτος, η εταιρεία θα αρχίσει να κατασκευάζει το i4 και το iX στα εργοστάσιά της στο Μόναχο και στο Dingolfing, με το τελευταίο να κατασκευάζει επίσης τις ηλεκτρικές εκδόσεις της επόμενης γενιάς των Σειρών 5 και 7. Το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου στο Dingolfing θα διπλασιαστεί στα 2.000 άτομα, ενώ στο εργοστάσιο του Μονάχου θα επενδυθούν 400 εκατ. ευρώ προκειμένου να εκσυγχρονιστεί.