Μετά το εκπληκτικό video του Henry Catchpole, σειρά παίρνει αυτό του Top Gear και του Chris Harris, όπου ο επικεφαλής του GT τμήματος της Porsche, Andreas Preuninger, μας αποκάλυψε μερικώς τη νέα Porsche 911 GT3, χωρίς αυτή να έχει παρουσιαστεί ακόμα επίσημα.

Στο παραπάνω video θα δεις και θα ακούσεις τον Preuninger και τον Harris να μας αναλύουν τα μυστικά του νέου γερμανικού sportscar, το οποίο ξεχωρίζει από τα φαρδύτερα μετατρόχια, το νέο bodykit με την αναβαθμισμένη αεροδυναμική και την μεγάλη πίσω αεροτομή.

Μηχανικά φορά τον 4,0-λίτρων ατμοσφαιρικό boxer εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης περίπου 550 ίππων. Ο κινητήρας έχει όριο περιστροφής κοντά στις 9.000 σ.α.λ, ενώ θα μπορεί να συνδυαστεί τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με αυτόματο PDK. Το τιμόνι είναι επενδυμένο με Alcantara, ενώ υπάρχουν carbon bucket καθίσματα.

Φήμες λένε ότι το νέο μοντέλο θα μπορέσει να σπάσει το “φράγμα” των 7 λεπτών στην πίστα του Nurburgring. Και αυτό στην “απλή” έκδοση του μοντέλου, και όχι στην RS.