Η Naran παρουσίασε το V8 hypercar της, απόδοσης 1.048 ίππων

Σχετικά άρθρα

O 34χρονος ιδρυτής της Naran Automotive, Ameerh Naran, θέλει να ακολουθήσει τα βήματα των Horacio Pagani και Christian von Koenigsegg, και η εταιρία του παρουσίασε σήμερα το πρώτο της μοντέλο. Το όνομα αυτού Naran, και είναι 2+2 hypercar με πλήρως carbon αμάξωμα.

Η εξέλιξη του αυτοκινήτου ξεκίνησε το 2017 και η παραγωγή του θα περιοριστεί στις 49 μονάδες, με το το κόστος του να ανέρχεται περίπου στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Ο κινητήρας στο Naran είναι τοποθετημένος πίσω από τον μπροστά άξονα. Πρόκειται για έναν V8 5,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 1.048 ίππων και 1.036 Nm ροπής, διαθέσιμη στις 3.000 σ.α.λ. Η κίνηση στέλνεται σε όλους τους τροχούς και μπορεί να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 2,3 δευτερόλεπτα, τα 0-161 χλμ/ώρα σε 4,55 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 370 χλμ/ώρα, ενώ το βάρος του Naran είναι περίπου 1.600 κιλά.

Υπεύθυνος για το σχεδιασμό του είναι ο Jowyn Wong, ιδρυτής της Wyn Design, ο άνθρωπος πίσω από το Apollo IE και το De Tomaso P72. Το Naran είναι αναμφίβολα ένα πολύ δυναμικό όχημα, με το εμπρός splitter και τον πίσω διαχύτη να εμφανίζονται ως μονοκόμματα στοιχεία, ενώ οι carbon τροχοί 22 ιντσών και η αεροδυναμική “λεπίδα” στο προφίλ του έχουν λειτουργικά και οπτικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι προσομοιώσεις με ελαστικά Pirelli Trofeo R, δείχνουν επί του παρόντος ότι είναι εφικτός ένας χρόνος περίπου 6 λεπτών 40 δευτερολέπτων στο Nurburgring. Το αυτοκίνητο στα 200 χλμ/ώρα παράγει περισσότερα από 400 κιλά κάθετης δύναμης, ενώ η μέγιστη τιμή ανέρχεται σε 1.377 κιλά κάθετης δύναμης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...