Αυτοκίνητο της χρονιάς στη Νορβηγία το Polestar 2

Σχετικά άρθρα

Σήμερα, το Polestar 2 ανακηρύχθηκε ως Αυτοκίνητο της Χρονιάς της Νορβηγίας (COTY), με τη νορβηγική κριτική επιτροπή να αποτελείται από ειδικούς, δημοσιογράφους και μέλη των νορβηγικών ενώσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σε δήλωση της, η κριτική επιτροπή αναγνώρισε το Polestar 2 ως εξαιρετικό στην οδήγηση και με πολύ λογική τιμή.

To μοντέλο που αποτελεί ανταγωνιστή του Tesla Model 3 φορά δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα ίσης απόδοσης), που αποδίδουν συνδυαστικά 408 άλογα με 660 Nm ροπής. Αυτοί αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 78 kWh που προσφέρουν αυτονομία 470 χλμ ανά φόρτιση στον ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών WLTP.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,7 δευτερόλεπτα, με τη μπαταρία να βρίσκεται τοποθετημένη στο δάπεδο, κάτι που αυξάνει την ακαμψία του πλαισίου, ενώ μειώνει και τον αεροδυναμικό θόρυβο κατά 3,7 dB που παράγει το αυτοκίνητο όταν κινείται στον δρόμο, σε σύγκριση με ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της αμερικάνικης υπηρεσίας (EPA), η πραγματική αυτονομία του ηλεκτρικού μοντέλου είναι 233 μίλια (375 χλμ.), όταν η εκτίμηση της Polestar για τις μετρήσεις της EPA ήταν στα 275 μίλια (442 χλμ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Kia EV9 παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς

Το Kia EV9 εκτός από φετινό γυναικείο αυτοκίνητο της χρονιάς κατέκτησε και το βραβείο του παγκόσμιου αυτοκινήτου της χρονιάς όπως και τον τίτλο του...