Ο Fernando Alonso θα συμμετέχει στις δοκιμές νέων οδηγών

Σχετικά άρθρα

Η FIA, μέσω προσωπικής απόφασης του προέδρου της, Jean Todt, έδωσε την άδεια στην Renault προκειμένου ο Fernando Alonso να λάβει μέρος στις δοκιμές νέων οδηγών που θα διεξαχθούν την Τρίτη 15 του μηνός, μετά το GP του Αμπού Ντάμπι.

Στις δοκιμές οι ομάδες θα μπορούν να συμμετέχουν με έως και δύο μονοθέσια, με τις McLaren και Racing Point να ανακοινώνουν πως δεν θα λάβουν μέρος, μιας και δεν έχουν νέους οδηγούς.

McLaren, Ferrari και Racing Point έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους προκειμένου ο Alonso να λάβει μέρος στις δοκιμές, με την Renault να ζητά αυτήν την άδεια, υποστηρίζοντας πως ο Ισπανός απέχει από την Formula 1 τα τελευταία 2 χρόνια και χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στα τωρινά μονοθέσια.

Οι τρεις ομάδας έκριναν πως η Renault θα μπορούσε ενδεχομένως να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα επιτρέποντας στον Alonso να δοκιμάσει το τρέχον μονοθέσιο και έτσι να συμβάλει στην ανάπτυξή του κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το δεύτερο RS20 της Renault θα το οδηγήσει ο Κινέζος Guanyu Zhou.

Στις δοκιμές θα λάβουν μέρος και οι Sebastian Buemi και Robert Kubica, για λογαριασμό της Red Bull και την Alfa Romeo αντίστοιχα, αλλά κανένας από τους δύο δεν θα συμμετέχει στην F1 το 2021 ως κανονικός οδηγός. Η Ferrari πλέον πιέζει να επιτραπεί στον Carlos Sainz να οδηγήσει το μονοθέσιο της κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων δοκιμών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr