Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, ανακοίνωσε τη δημιουργία ομάδας για την συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα Extreme E, και σήμερα έδωσε το πρώτο teaser video. Αυτό δεν αποκαλύπτει πολλά, αλλά αφορά την παρουσίαση του livery των αγωνιστικών της ομάδας του Βρετανού.

1Ανανέωση

Αυτά είναι τα χρώματα της ομάδα του Lewis Hamilton για το Extreme E

Το Extreme E, όπως γνωρίζεις, είναι ένα νέο πρωτάθλημα με ηλεκτρικά SUV, το οποίο διοργανώνει ο Alejandro Agag, ο CEO της Formula E, και θα ξεκινήσει από το Μάρτιο του 2021.

Το όνομα της ομάδας του Βρετανού οδηγού είναι X44, με τον Hamilton να δηλώνει:

Θα είναι διασκεδαστικό να έχω διαφορετικό ρόλο από το να είμαι ο οδηγός της ομάδας. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο ελκυστικό είναι ότι το Extreme E, όχι μόνο θα ευαισθητοποιήσει για ορισμένα από τα πιο κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, αλλά θα κάνει κάτι γι’αυτό μέσω της συνεργασίας με τοπικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Για να προσθέσει:

Κάθε ένας από εμάς έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά και αυτό σημαίνει για μένα ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω την αγάπη μου για τους αγώνες, μαζί με την αγάπη μου για τον πλανήτη μας, για να έχει θετικό αντίκτυπο.

2

Η διοργανώτρια αρχή έχει κάνει γνωστό τον αριθμό των αγώνων αλλά και τις τοποθεσίες που θα γίνουν αυτοί. Πιο συγκεκριμένα, το Extreme E θα επισκεφτεί πέντε διαφορετικές τοποθεσίες σε τέσσερις ηπείρους. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από τη Σενεγάλη, θα ακολουθήσει η Σαουδική Αραβία, το Νεπάλ, η Γροιλανδία και η Βραζιλία. Μέχρι σήμερα, το καλεντάρι διαμορφώνεται ως εξής:

  • 20-21 Μαρτίου: Sharaan, Al-Ula, Σαουδική Αραβία
  • 29-30 Μαΐου: Lac Rose, Dakar, Σενεγάλη
  • 28-29 Αυγούστου: Kangerlussuaq, Γροιλανδία
  • 23-24 Οκτωβρίου: Santarem, Para, Βραζιλία
  • 11-12 Δεκεμβρίου: Kali Gandaki Valley, Mustang District, Νεπάλ