Ο έξι (+1) φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, ανακοίνωσε τη δημιουργία ομάδας για την συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα Extreme E. Αυτό, όπως γνωρίζεις, είναι ένα νέο πρωτάθλημα με ηλεκτρικά SUV, το οποίο διοργανώνει ο Alejandro Agag, ο CEO της Formula E, και θα ξεκινήσει από το Ιανουάριο του 2021.

Το όνομα της ομάδας του Βρετανού οδηγού είναι X44, με τον Hamilton να δηλώνει:

Θα είναι διασκεδαστικό να έχω διαφορετικό ρόλο από το να είμαι ο οδηγός της ομάδας. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο ελκυστικό είναι ότι το Extreme E, όχι μόνο θα ευαισθητοποιήσει για ορισμένα από τα πιο κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, αλλά και θα κάνει κάτι για αυτό μέσω της συνεργασίας με τοπικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Για να προσθέσει:

Κάθε ένας από εμάς έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά και αυτό σημαίνει για μένα ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω την αγάπη μου για τους αγώνες, μαζί με την αγάπη μου για τον πλανήτη μας, για να έχει θετικό αντίκτυπο.

Η X44 είναι η όγδοη ομάδα που δηλώνει συμμετοχή στο πρωτάθλημα Extreme E μετά τις Andretti Autosport, HWA, Venturi, Abt Sportsline, Veloce, QEV Technologies, καθώς και την κορυφαία αμερικανική ομάδα Chip Ganassi Racing.