Στο σφυρί το μονοθέσιο επίδειξης της επετειακής Ferrari SF1000

Σχετικά άρθρα

Στο φετινό GP της Τοσκάνης, στη πίστα του Mugello τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα μονοθέσια της Ferrari διέθεταν ένα ειδικό, εορταστικό livery, καθώς η ιταλική ομάδα συμπλήρωσε τον 1.000στό της αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1.

Η SF1000 των Sebastian Vettel και Charles Leclerc είχε μια πιο σκούρα κόκκινη απόχρωση, πολύ κοντά στο μπορντό, αντλώντας έμπνευση από το χρώμα των τριών 125, με τις οποίες η Ferrari συμμετείχε στο GP του Μονακό το 1950.

Το συγκεκριμένο μονοθέσιο επίδειξης είναι ακριβές αντίγραφο σε αναλογία 1:1 του μονοθέσιου που έτρεξε η Ferrari στο Mugello. Επιπλέον, αυτό το μονοθέσιο χρησιμοποιήθηκε από τη Ferrari ως το κεντρικό έκθεμα στην πίστα, και αποκαλύφθηκε στη VIP ρεσεψιόν στη Φλωρεντία, πριν από την διεξαγωγή του GP.

Διαθέτει το μοναδικό χρώμα που φορούσαν τα μονοθέσια, και σε αντίθεση με πολλά μονοθέσια επίδειξης της Formula 1, το συγκεκριμένο δημιουργήθηκε από την Ferrari στο Maranello, και δεν κατασκευάστηκε από κάποια τρίτη εταιρία.

Το μονοθέσιο είναι υπογεγραμμένο από τον Charles Leclerc και τον Sebastian Vettel, και ο οίκος RM Sotheby’s το έχει βγάλει προς πώληση. Η διαδικτυακή δημοπρασία άνοιξε στις 7 Δεκεμβρίου και θα λήξει στις 14 Δεκεμβρίου, με το υψηλότερο bid που έχει την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές να είναι €170.000. Η εκτιμώμενη τιμή πώλησης του κυμαίνεται μεταξύ €150.000 και €200.000, και φαίνεται ότι θα την ξεπεράσει.

To μονοθέσιο δεν διαθέτει κινητήρα, κιβώτιο ταχυτήτων, φρένα ή ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ δεν έχει κατασκευαστεί με προδιαγραφές για να τρέξει, αλλά μόνο ως στατικό έκθεμα.

Από το 1950, η Ferrari μετρά 237 νίκες, 16 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 15 πρωταθλήματα οδηγών, όντας η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της F1. H Ferrari δεν είχε λάβει μέρος στον πρώτο αγώνα της ιστορίας της Formula 1, στη Monza, όμως στο Μονακό πήρε το πρώτο της βάθρο με τον Alberto Ascari να τερματίζει δεύτερος, πίσω από τον νικητή Juan Manuel Fangio με Alfa Romeo.

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...