Η McLaren ανακοίνωσε την πώληση του 15% της αγωνιστικής ομάδα στην Formula 1 σε μια κοινοπραξία επενδυτών με έδρα τις ΗΠΑ. Η επένδυση έγινε από μια κοινοπραξία με επικεφαλής την MSP Sports Capital, η οποία θα επενδύσει 185 εκατομμύρια λίρες (€202 εκατομμύρια) στην McLaren Racing, αυξάνοντας την αξία του αγωνιστικού τμήματος στα 560 εκατ. λίρες (611,6 εκατ. ευρώ).

1

Η κοινοπραξία θα αποκτήσει αρχικά το 15% της McLaren Racing, αυξάνοντας το ποσοστό της στο 33% έως το τέλος του 2022. Στα μέλη της κοινοπραξίας περιλαμβάνεται ακόμα η The Najafi Companies, μια ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων, καθώς και η UBS O’Connor, ένα θυγατρικό hedge fund της ελβετικής εταιρείας επενδυτικών τραπεζών UBS.

2

Ο Jahm Najafi από την The Najafi Companies θα γίνει αντιπρόεδρος της McLaren Racing, ενώ ο Jeff Moorad της MSP Sports Capital και ο Rodrigo Trelles Zabala της UBS O’Connor θα ενταχθούν στο διοικητικό συμβούλιο της McLaren Racing, ως μη εκτελεστικοί διευθυντές. Σήμερα, η εταιρεία Mumtalakat του Μπαχρέιν είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος στο McLaren Group.

Η συμφωνία για την αγωνιστική ομάδα της F1 δεν επηρεάζει την ιδιοκτησία της McLaren Automotive, το τμήμα του ομίλου της McLaren που κατασκευάζει τα αυτοκίνητα, ούτε το τμήμα McLaren Applied Technologies.

Η McLaren εξετάζει επίσης την περαιτέρω αναδιάρθρωση της εταιρείας για να εξασφαλίσει το μέλλον της, γι’αυτό και βρίσκεται στη διαδικασία πώλησης του εργοστασίου της, προκειμένου στη συνέχεια να το εκμισθώσει.