Η McLaren πούλησε το 33% της αγωνιστικής της ομάδας

Σχετικά άρθρα

Η McLaren ανακοίνωσε την πώληση του 15% της αγωνιστικής ομάδα στην Formula 1 σε μια κοινοπραξία επενδυτών με έδρα τις ΗΠΑ. Η επένδυση έγινε από μια κοινοπραξία με επικεφαλής την MSP Sports Capital, η οποία θα επενδύσει 185 εκατομμύρια λίρες (€202 εκατομμύρια) στην McLaren Racing, αυξάνοντας την αξία του αγωνιστικού τμήματος στα 560 εκατ. λίρες (611,6 εκατ. ευρώ).

Η κοινοπραξία θα αποκτήσει αρχικά το 15% της McLaren Racing, αυξάνοντας το ποσοστό της στο 33% έως το τέλος του 2022. Στα μέλη της κοινοπραξίας περιλαμβάνεται ακόμα η The Najafi Companies, μια ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων, καθώς και η UBS O’Connor, ένα θυγατρικό hedge fund της ελβετικής εταιρείας επενδυτικών τραπεζών UBS.

Ο Jahm Najafi από την The Najafi Companies θα γίνει αντιπρόεδρος της McLaren Racing, ενώ ο Jeff Moorad της MSP Sports Capital και ο Rodrigo Trelles Zabala της UBS O’Connor θα ενταχθούν στο διοικητικό συμβούλιο της McLaren Racing, ως μη εκτελεστικοί διευθυντές. Σήμερα, η εταιρεία Mumtalakat του Μπαχρέιν είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος στο McLaren Group.

Η συμφωνία για την αγωνιστική ομάδα της F1 δεν επηρεάζει την ιδιοκτησία της McLaren Automotive, το τμήμα του ομίλου της McLaren που κατασκευάζει τα αυτοκίνητα, ούτε το τμήμα McLaren Applied Technologies.

Η McLaren εξετάζει επίσης την περαιτέρω αναδιάρθρωση της εταιρείας για να εξασφαλίσει το μέλλον της, γι’αυτό και βρίσκεται στη διαδικασία πώλησης του εργοστασίου της, προκειμένου στη συνέχεια να το εκμισθώσει.

Διάβασε ακόμα

Η McLaren πουλά τις εγκαταστάσεις της στο Woking

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...