Η Zoox παρουσίασε το αυτόνομο robotaxi της

Σχετικά άρθρα

Το περασμένο καλοκαίρι η Amazon εξαγόρασε την Zoox, και σήμερα η τελευταία παρουσίασε το πρώτο προϊόν της. Ο λόγος για ένα αυτόνομο robotaxi, το οποίο περιγράφεται ως ένα πλήρως λειτουργικό, ηλεκτρικό, αυτόνομο όχημα, σχεδιασμένο για τα πυκνά, αστικά περιβάλλοντα.

Το χαριτωμένο… “κουτί με ρόδες” έχει μήκος 3.630 χλστ. και 1.936 χλστ. ύψος, με τις διαστάσεις του να του χαρίζουν ένα από τα μικρότερα αποτυπώματα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εκτός από τις συμπαγείς διαστάσεις, το όχημα διαθέτει συρόμενες πόρτες και κομψούς τροχούς, με τον σχεδιασμό του να είναι συμμετρικός. Επίσης, το εξωτερικό σύστημα φωτισμού ενημερώνει τους άλλους χρήστες του δρόμου για την ενέργεια που θα κάνει στη συνέχεια το όχημα της Zoox.

Το όχημα δεν διαθέτει τιμόνι ή άλλα παραδοσιακά χειριστήρια και πρακτικά είναι ένα μικρό λεωφορείο. Έτσι, παρά το μικρό του μέγεθος διαθέτει ένα άκρως ευρύχωρο εσωτερικό για τέσσερις επιβάτες, οι οποίοι κάθονται σε δύο αναπαυτικούς και αντικριστούς καναπέδες.

Η Zoox αποκάλυψε ότι το όχημα διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης, καθώς και αμφίδρομη ικανότητα οδήγησης, ήτοι μπορεί να κινηθεί είτε προς τα εμπρός, είτε προς τα πίσω. Ακόμα, το αυτόνομο Robotaxi φέρει μπαταρία 133 kWh, που θα του επιτρέπει να λειτουργεί συνεχώς έως και 16 ώρες, με την εταιρεία να δηλώνει ότι το όχημα μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες έως 121 χλμ/ώρα.

Η Zoox δεν ανακοίνωσε το πότε θα δούμε το αυτόνομο όχημα στον δρόμο, αλλά η διευθύνουσα σύμβουλος της, Aicha Evans, είπε ότι η παρουσίαση του οχήματος είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο για την εταιρεία και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για το ταξίδι της προς την ανάπτυξη μιας αυτόνομης υπηρεσίας μετακίνησης.

Η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει μια υπηρεσία κινητικότητας μέσω εφαρμογής, όπως η Uber και η Lyft, αλλά χωρίς οδηγό. Ωστόσο, η Zoox δήλωσε ότι η εμπορική της διαθεσιμότητα δεν θα γίνει μέσα στο 2021.

Η Amazon συνεργάζεται με τη Zoox για να δημιουργήσει έναν στόλο αυτόνομων οχημάτων, σε μια κίνηση που δημιουργεί τεράστιες φιλοδοξίες σχετικά με την αυτόνομη τεχνολογία, ώστε να τεθεί απέναντι στην Waymo της Alphabet. Τέλος, ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι η Amazon θα επικεντρωθεί στην ενσωμάτωση αυτόνομης τεχνολογίας στο δίκτυο παράδοσης των δεμάτων της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...