H Hispano Suiza παρουσίασε την ομάδα και τους οδηγούς της για το Extreme E

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα η Hispano Suiza έκανε γνωστό ότι ένα Carmen Boulogne χρειάζεται δώδεκα μήνες για να ολοκληρωθεί η παραγωγή του και σήμερα η μικρή ισπανική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα τρέξει με δική της ομάδα στο πρωτάθλημα Extreme E.

Όπως γνωρίζεις, στο εν λόγω -εν είδει ενιαίου- πρωτάθλημα θα τρέχουν όλοι με ηλεκτρικά SUV, τα οποία είναι κατασκευασμένα από την γαλλική Spark Racing Technology. Κάθε μια από τις 10 ομάδες θα πρέπει να έχει στη σύσταση της έναν άνδρα και μια γυναίκα οδηγό, με την ομάδα της Hispano Suiza να ονομάζεται HS Extreme E. Οδηγοί της θα είναι ο Oliver Bennet και η Christine Giampaoli Zonca.

Ο 28χρονος Bennett έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα βρετανικού Rallycross και World Rallycross, ενώ η 27χρονη Giampaoli Zonca έχει αγωνιστεί στο WRC, στο Baja 1000 και στο Andalucia Rally.

Το Extreme E είναι ένα νέο πρωτάθλημα με ηλεκτρικά SUV, το οποίο διοργανώνει ο Alejandro Agag, ο CEO της Formula E, και θα ξεκινήσει από το Μάρτιο του 2021. Η διοργανώτρια αρχή έχει κάνει γνωστό τον αριθμό των αγώνων αλλά και τις τοποθεσίες που θα γίνουν αυτοί. Πιο συγκεκριμένα, το Extreme E θα επισκεφτεί πέντε διαφορετικές τοποθεσίες σε τέσσερις ηπείρους. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από τη Σενεγάλη, θα ακολουθήσει η Σαουδική Αραβία, το Νεπάλ, η Γροιλανδία και η Βραζιλία.

Μέχρι σήμερα, το καλεντάρι διαμορφώνεται ως εξής:

  • 20-21 Μαρτίου: Sharaan, Al-Ula, Σαουδική Αραβία
  • 29-30 Μαΐου: Lac Rose, Dakar, Σενεγάλη
  • 28-29 Αυγούστου: Kangerlussuaq, Γροιλανδία
  • 23-24 Οκτωβρίου: Santarem, Para, Βραζιλία
  • 11-12 Δεκεμβρίου: Kali Gandaki Valley, Mustang District, Νεπάλ

Διάβασε ακόμα

Δώδεκα μήνες χρειάζεται η παραγωγή ενός Hispano Suiza Carmen Boulogne

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα