Την ημέρα που θα άνοιγε η φετινή έκθεση της Γενεύης, αν αυτή δεν ακυρωνόταν εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η Hispano Suiza παρουσίασε την Boulogne έκδοση του Carmen. Σήμερα, η μικρή ισπανική εταιρία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή του μοντέλου στη Βαρκελώνη, καθώς η διαδικασία κατασκευής ενός αυτοκινήτου απαιτεί περίπου δώδεκα μήνες.

Γι’αυτό, ο πρώτος πελάτης έχει ενημερωθεί ότι θα παραλάβει το αυτοκίνητο του στις αρχές του 2022, με την εταιρία να κάνει γνωστό ότι θα κατασκευάσει μόλις 5 Carmen Boulogne, με το καθένα να κοστίζει 1,65 εκατ. ευρώ. Η Carmen Boulogne διαθέτει σώμα κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από carbon, έχοντας χάλκινες λεπτομέρειες, και είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες του να αποδίδουν 1.114 άλογα.

Αυτά, επιτρέπουν στο -βάρους 1.630 κιλών- αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 290 χλμ/ώρα. Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 80 kWh που χαρίζουν αυτονομία 400 χλμ ανά φόρτιση. Με χρήση CCS2 ταχυφορτιστή, η μπαταρία φορτίζει από το 30% έως το 80% μέσα σε 30 λεπτά.

Το αυτοκίνητο βασίζεται σε ένα carbon monocoque σασί που ζυγίζει 195 κιλά, ενώ από carbon είναι κατασκευασμένες τόσο οι εμπρός, όσο και οι πίσω δομές σύγκρουσης. Στο εσωτερικό συναντάμε καθίσματα κατασκευασμένα από carbon, δερμάτινες και Alcantara επενδύσεις, χάλκινα διακοσμητικά και ψηφιακό πίνακα οργάνων.