Στα τέλη του περασμένου Μαΐου και 43 χρόνια μετά την ίδρυση της, η Williams είχε ανακοινώσει πως εξετάζει την μερική ή ολική πώληση της ομάδας της Formula 1, ενώ παράλληλα έλυσε τη συνεργασία της με την ROKiT, μια συνεργασία που αρχικά ήταν προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023.

Σήμερα, η ομάδα με έδρα το Grove της Αγγλίας έκανε γνωστό ότι αποκτήθηκε από την Dorilton Capital, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη στρατηγική αναζήτηση επενδυτών.

Σύμφωνα με την Williams, η Dorilton Capital είναι μια αμερικάνικη ιδιωτική επενδυτική εταιρία, γνωστή για τη μακροπρόθεσμη προσέγγισή της στις επενδύσεις και βασικός στόχος της θα είναι η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ομάδας. Επιπλέον, το δελτίο τύπου αναφέρει ότι η πώληση σηματοδοτεί την έναρξη μιας συναρπαστικής νέας εποχής στην ιστορία της Williams, η οποία με τον νέο ιδιοκτήτη της, είναι πλέον σε θέση να αξιοποιήσει τις σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στη Formula 1 με τη νέα Συμφωνία Ομονοίας.

Η πώληση έλαβε την ομόφωνη υποστήριξη του διοικητικού συμβουλίου της Williams, συμπεριλαμβανομένου του Sir Frank, ο οποίος αποφάσισε ότι η συναλλαγή προσφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για τους μετόχους της εταιρείας και εξασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της ομάδας της Formula 1 της Williams.

Η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το όνομα Williams, ενώ δεν θα αλλάξει ούτε η ονοματολογία του πλαισίου. Ακόμα, η Dorilton δεν σχεδιάζει να μετεγκαταστήσει την ομάδα κάπου εκτός από την παραδοσιακή της έδρα, το Grove.