Tesla: Νέο ιστορικό ρεκόρ στη τιμή της μετοχής της. Ο Musk κέρδισε 13 δισ. δολάρια σε 2 εβδομάδες

Σχετικά άρθρα

Νέο ιστορικό ρεκόρ παρουσίασε σήμερα η τιμή της μετοχής της Tesla, η οποία άγγιξε ακόμη και τα 695 δολάρια, εκτοξεύοντας την χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας σχεδόν στα 660 δισ. δολάρια.

Αιτία της αλματώδους αυτής αύξησης είναι το γεγονός πως από την ερχόμενη Δευτέρα η μετοχή της Tesla θα μπει στον δείκτη S&P 500, γι’αυτό μετοχές της αξίας 80 δισ. δολαρίων θα έχουν αλλάξει χέρια έως το τέλος της αποψινής συνεδρίασης.

Η Tesla θα γίνει η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία που εισάγεται ποτέ στον δείκτη S&P 500, καθώς θα αντιστοιχεί στο 1% από το σύνολο του βασικού δείκτη της Wall Street. Αξίζει να σημειωθεί πως η τιμή της μετοχής της Tesla έχει ενισχυθεί κατά 60% περίπου από τα μέσα Νοεμβρίου, μετά την ανακοίνωση της εισόδου της στον S&P 500, ενώ από τις αρχές του έτους η τιμή της μετοχής της εταιρίας του Elon Musk έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 700%.

Η εισαγωγή της στον S&P 500 θα υποχρεώσει τα funds που ακολουθούν συγκεκριμένους δείκτες (index-tracking funds) να αγοράσουν μετοχές αξίας πάνω από 80 δισ. δολάρια της Tesla έως το τέλος της σημερινής συνεδρίασης, ώστε τα χαρτοφυλάκιά τους να αντικατοπτρίζουν αναλογικά τη συμμετοχή τους δείκτη. Τα funds θα πρέπει ταυτόχρονα να πουλήσουν άλλες μετοχές του S&P 500 ίσης αξίας.

Η Tesla είναι με διαφορά η αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο, παρόλο που η παραγωγή της είναι κατά πολύ μικρότερη από αυτήν των Toyota, Volkswagen και General Motors.

Η περιουσία του Elon Musk, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, υπολογίζεται στα 158 δισ. δολάρια, με τον Musk να κερδίζει 13 δισ. δολάρια μέσα σε 13 ημέρες. O Musk είναι ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, πίσω από τον Jeff Bezos της Amazon και μπροστά από τον Bill Gates.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...