Χθες, 18 Δεκεμβρίου ο Carlos Sainz επισκέφτηκε για πρώτη φορά τις εγκαταστάσεις της Ferrari στο Maranello και είχε μια σύντομη περιήγηση στο εργοστάσιο της ιταλικής ομάδας, ενώ συναντήθηκε με τον νέο του teammate του, Charles Leclerc, καθώς και με τον επικεφαλής της ομάδας και διευθύνοντα σύμβουλο, Mattia Binotto.

Το 2021 θα είναι η έβδομη χρονιά του 26χρονου Ισπανού στην Formula 1, και μαζί με τον 23χρονο Μονεγάσκο σχηματίζουν το νεαρότερο δίδυμο οδηγών της Scuderia Ferrari από το 1968. Ο Sainz γνώρισε μερικούς από τους μηχανολόγους και μηχανικούς της ομάδας, ενώ του πήραν και τα μέτρα για το νέο του κάθισμα (seat fitting).

Όταν ο Sainz οδηγήσει το νέο μονοθέσιο της Ferrari, το οποίο θα ονομαστεί SF21, θα γίνει ο τρίτος Ισπανός που θα τρέξει για λογαριασμό της Scuderia, με τους άλλους δύο να ήταν ο Fernando Alonso (96 αγώνες από 2010 έως το 2014) και ο Marquis Alfonso de Portago, που έτρεξε σε πέντε αγώνες με την ομάδα το 1956 και το 1957. Ωστόσο, στο παρελθόν υπήρχαν και δύο Ισπανοί δοκιμαστές, ο Pedro de la Rosa και o Marc Gene.