Την προηγούμενη εβδομάδα η Lamborghini παρουσίασε την SC20, μια νέα one-off δημιουργία του τμήματος Squadra Corse, με την SC20 να είναι ένα speedster μοντέλο που δεν διαθέτει οροφή και παρμπρίζ.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η ιταλική εταιρία είχε πάει στην πίστα της Monza για τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου, και στο παρακάτω video βλέπουμε το shakedown της SC20 και ακούμε την εκπληκτική μελωδία του ατμοσφαιρικού V12 κινητήρα.

Αυτός έχει χωρητικότητα 6,5 λίτρα και η απόδοση του ανέρχεται σε 770 ίππους στις 8.500 σ.α.λ., με 720 Nm ροπής στις 6.750 σ.α.λ. Συνδυάζεται με το 7-τάχυτο ISR κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί νόμιμα σε δημόσιους δρόμους και βασίζεται στην Aventador SVJ, έχοντας πολλά κοινά στοιχεία με την Essenza SCV12 και την Sian, με την Lamborghini να τονίζει πως οι κυριότερες πηγές έμπνευσης της ήταν οι Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster και Concept S.

1

Το αεροδυναμικό σώμα είναι κατασκευασμένο από carbon και φέρει μια μεγάλη πίσω αεροτομή που μπορεί να ρυθμιστεί σε τρεις διαφορετικής θέσεις, όπως και ένα μεγάλο μπροστινό splitter. Στο εσωτερικό τα carbon καθίσματα είναι επενδυμένα με δέρμα και Alcanatara, με τις ζάντες του αυτοκινήτου να είναι διαστάσεων 20″ μπροστά και 21″ πίσω.